Läsk och saftproducenter i Norge tar nytt sockergrepp

0
534

De norska producenterna har enats om att reducera sockerinnehållet i söta drycker. Målet är en reduktion på 19 % i genomsnitt innan 2020.

saft

En mer hälsomedveten befolkning önskar mindre sockerrika produkter och detta har nu industrin nappat på. Sockerfri läsk tar stadigt större andelar av läskmarknaden.

Hoppas inspirera
Petter Nome, direktör i Bryggeri- och Drickvaruföreningen hoppas inspirera andra producenter till att sätta upp lika ambitiösa mål.

Det är Ringes, Coca-Cola, Tine och Lerum som har utarbetat målen som sedan har fått tillökning från Orka och samtliga 12 läksproducenter i Bryggeri- och Drickvaruföreningen.

Läs mer här: http://drikkeglede.no/aktueltsaker/19-prosent-mindre-sukker-fra-brus-foer-2020-article3726-262.html

 

Av Birthe Storaker

SHARE
Anna Böhlmark (född 1981) från Sollerön utanför Mora är journalist. Hon har en master i kommunikationsvetenskap och har bott 14 år i Italien. Anna talar flytande italienska, engelska och spanska och talar även kinesiska och franska. Anna har skrivit och fotat 7 år för tidningen 2000-Talets Vetenskap. Dessutom producerar hon dokumentärfilmer. Hon driver det egna medieföretaget Pelicana.

Kommentera