Läsk och saftproducenter i Norge tar nytt sockergrepp

0
1198

saft

De norska producenterna har enats om att reducera sockerinnehållet i söta drycker. Målet är en reduktion på 19 % i genomsnitt innan 2020.


En mer hälsomedveten befolkning önskar mindre sockerrika produkter och detta har nu industrin nappat på. Sockerfri läsk tar stadigt större andelar av läskmarknaden.


Petter Nome, direktör i Bryggeri- och Drickvaruföreningen hoppas inspirera andra producenter till att sätta upp lika ambitiösa mål. Det är Ringes, Coca-Cola, Tine och Lerum som har utarbetat målen som sedan har fått tillökning från Orka och samtliga 12 läksproducenter i Bryggeri- och Drickvaruföreningen.

Läs mer: 19 prosent mindre sukker fra brus før 2020

Av Birthe Storaker

SHARE
Birthe Storaker er Frilansjournalist (f. 1964). Siviløkonom frå Handelshøyskolen BI (1989) Grunnfag Pedagogikk (UIO 1995) og utdannet kostholdsveileder fra Tunsberg Medisinske skole (2011).

Kommentera