5 snabba hälsotips som du inte får glömma bort

288
5 hälsotips. Foto Lux Graves Licens: Unsplash
5 hälsotips. Foto Lux Graves Licens: Unsplash

Hälsotips: Att många lever i en stressig vardag är ett välkänt faktum. Allt från att barnen ska hämtas och lämnas på skola och diverse aktiviteter till att vi även ska ha kvalitetstid med vår partner till att också ha en yrkeskarriär, är enbart några få exempel på saker som ska hinna med.

När man har ett stressigt schema så kan det många gånger också innebära att vår personliga hälsa ibland kan få stå tillbaka. Vi har samlat 5 viktiga hälsoaspekter i ditt liv som är ack så viktigt att du inte glömmer bort.

  • Vila

Det är under vila som vi återhämtar oss. Vila behöver inte enbart innebära vår nattsömn. En skön 10-minuters powernap hemma i soffan kan ge ny skön energi.

  •  Mat och dryck

De primära sakerna vi behöver för vår återhämtning och en grund för en god hälsa är mat, vila och dryck. När det gäller mat och dryck så gäller det att få i sig en näringsrik mat från hela kostcirkeln.

Många kan även ha svårt att få i sig nog med vatten varje dag. Här gäller det att försöka få in vattendrickandet i sina vardagliga rutiner, detta kan exempelvis se ut: 2 glas vatten på morgonen som man dricker så fort man gått upp, 2 glas vatten till lunch, 2 glas vatten till middag.

På sin arbetsplats så kan man även ha en vattenflaska ståendes och där man har som rutin att ta ett par sippar varje timme, att dricka små mängder vatten under hela dagen är rekommenderat istället för att dricka en stor mängd vid ett eller två tillfällen.

  • Mun och tandhälsa

Borsta dina tänder minst 3 gånger dagligen, glöm inte att även borsta tungan. Munskölj, fluortabletter, sockerfritt tuggummi och regelbundna besök hos sin tandläkare i Halmstad, eller vart man nu bor någonstans i vårt avlånga land, är alltid rekommenderat.

  • Stressa ner

Detta kan för många vara lättare sagt än gjort men är ändå livsviktigt. Vad är det värsta som kan hända om sonen kommer 5 minuter sent till sin fotbollsträning? Om inte maten är fixad på 15 minuter? Om du skickar det där mejlet imorgon bitti istället för kl. 22:00 på kvällen? För din egen hälsas skull så behöver du försöka dina egna vägar för att stressa ner på bästa sätt.

  • Hitta en träningsform som passar dig

Vi mår bra av att röra på oss, både fysiskt och mentalt. Det spelar mindre roll vad du gör för fysisk aktivitet bara du ser till att göra det som du mår bra av och som du tycker är roligt. Yoga hemma i vardagsrummet, gå upp och ner i trappan i hyreshuset, promenader utomhus eller padel med kompisarna, ja allt detta och mängder av andra aktiviteter får oss att må bra.

Extern skribent

Relaterat

  • Du kan läsa mer artiklar om hälsa på TV-Hälsa
Föregående artikelZimpler – en modern betalningsmetod på nätcasinon
Nästa artikelSå kan du förebygga halkolyckor på äldre dagar
TV Hälsa
TV Hälsa är en svenskägd hälsotidning som publicerar artiklar om hälsa, medicin, kostråd, träning och livsstil.

Lämna ett svar