Få en avslappnad semester med bettingappar

95
Få en avslappnad semester. Foto: Rohit Tandon Licens: Unsplash
Slappna av på semestern. Foto: Rohit Tandon Licens: Unsplash

Fastän det kan verka tidigt, planerar svenskar normalt sett sommarens semester redan nu. Det ska bestämmas resmål samt bokas in diverse aktiviteter. Halva jobbet görs innan man ens har satt sin fot på planet, bilen eller vilket färdmedel det nu gäller, men det en majoritet värdesätter mest med semestertider är att kunna få en avslappnad semester och komma bort från vardagsstressen. 

Tips på avstressande aktiviteter för den som vill finna ro och få en avslappnad semester.

En avslappnad semester med en bettingapp

Efter en lång dag av allehanda utflykter och bad i havet kan det vara rent av himmelskt att vara tillbaka på hotellrummet. Samtidigt blir det lätt trist att bara rulla tummarna på hotellet utan något alls att göra. Då kan betting via appar  i mobilen vara räddningen för somliga. Kanske lyckas man även dryga ut semesterkassan?

Dock är inte det här tipset för alla, vissa tycker att spel och mobiler överhuvudtaget har en uppjagande effekt. I så fall är det bättre att låta bli.

Har man ingen favoritapp installerad redan har Esportbets.se genomfört en stor undersökning för att ta reda på vilken som är den bästa betting appen. Totalt har de testat och betygsatt 10 olika spelapplikationer.

Yoga i vacker miljö ett bra sätt att få en avslappnad semester

Yoga är fantastiskt för både kropp och själ som kan vara nyttigt att ta till i semesterstressen. Varför inte passa på att praktisera yoga i vacker utomhusmiljö i landet du besöker?

Hemma kanske du går någon kurs men på semestern behöver du inte göra det komplicerat. Det räcker med ett fåtal minuter för att varva ner efter en hektisk dag.

Se däremot upp med att inte få det till ännu ett ”måste” under din lediga tid. Då kan det istället få motsatt effekt. Det är meningen att yoga ska få dig avslappnad på semestern och glömma allt vad prestationer heter.

Underskatta inte promenader

Något så alldagligt som att ge sig iväg på en promenad leder till flera positiva effekter. Du behöver inte gå fort eller särskilt långt, det räcker att ta det i din egen takt. Den friska luften i samband med en tur till fots mår alla bra av. Finns det något mysigt skogssnår i närheten, är det bara ett plus. En annan fördel är att det rentav är skönt att få rensa tankarna en stund och reflektera över dagen som varit. Eller inte tänka på något alls om det är det som behövs.

Promenad i sällskap med någon har också sina vinster. Skratt eller intressanta samtal på vägen och du glömmer kvickt eventuella bekymmer som tynger dig.

Lyssna på ljudbok och slappna av

Ljudböcker har blivit en självklarhet för svenskar att ha med sig på semestern. En ljudbok har flera praktiska fördelar. Nummer ett är att det inte tar någon plats, du lyssnar direkt i mobilen (en pryl man ändå ständigt bär med sig). Dessutom slipper du bli torr om fingrarna av allt bläddrande, bara en sådan grej är guld värt. Det är också något lugnande med en behaglig röst som berättar en gripande historia för en.

Det finns till och med ljudböcker om just avslappning och mindfulness om du önskar gå all in på ämnet. Om det känns som överkurs kör du helt enkelt istället på din favoritbok i ljudformat.

Extern skribent

Relaterat

Föregående artikelHur du kan lysa upp den sista perioden av det mörka vinterhalvåret
Nästa artikelCoronaviruset kan vara ungefär lika dödligt som vanlig säsongsinfluensa
Skribent
TV Hälsa publicerar ibland artiklar från externa skribenter på tema såsom: underhållning, privatekonomi och livsstil.

Lämna ett svar