Gästskribenten Per berättar om alternativa vägar för att bota både urinvägs- och njurinfektion. Det handlar om regelbundna intag av vitaminer, mineraler och andra medicinska beståndsdelar i form av kosttillskott, probiotika, rötter och örter. 

Det började med en nypande smärta vid urinblåsans utlopp. Den unge mannen, vi kan kalla honom Anders, började då att ta C-vitamin i höga doser i form av natriumaskorbat, samt dricka kolloidalt silver och vinägervatten. När symptomen försvann upphörde han med dessa behandlingar. Då kom smärtan tillbaks, inte bara på samma ställe som tidigare, utan även högre upp, i njurarna. Dessutom fanns det blod i urinen. Han hade drabbats av njurinfektion.

Läkaren skrev ut antibiotika, men Anders, väl medveten om vilken skadlig inverkan sådana läkemedelsindustripreparat har på tarmfloran, tarmens livsviktiga immunförsvar, lade asken från apoteket i ett skåp och satte tillsammans med en nära anhörig ihop ett alternativmedicinskt behandlingsprotokoll mot urinvägs- och njurinfektion. Det bestod av tolv olika terapier.

Tolv alternativmedicinska terapier mot urinvägsinfektion och njurinfektion

1. Juicer

Apelsin - Shutterstock.com

Intag av hemmagjord grönsaks- och i viss mån fruktjuice. Mängden uppgick i Anders fall till cirka 7½ deciliter, 45 minuter före måltid, tre gånger per dag. Bland annat användes morötter, paprika, fänkål. gurka, rödbetor, ingefära och lite äpple. Andra lämpliga grödor att juicea är till exempel selleri, broccoli och andra typer av kål, gröna blad och hela citroner.

Att dricka egentillverkad juice är ett enastående sätt att få i sig mycket näringsämnen. Dessa stärker bland annat immunförsvaret och motverkar angrepp från bakterier, virus och svamp.

Grönsaksjuice är att föredra framför fruktjuice, eftersom den senare snabbt utsätter kroppen för mycket fruktsocker, vilket belastar levern och göder svamp i kroppen. Endast naturliga, ekologiska grödor bör användas till juice. De som odlas konventionellt innehåller generellt höga halter av olika gifter, vilka i mycket hög grad tas upp av kroppen när juicen separerats från fibrerna.

2. D-Mannose

D-Mannose, i Anders fall knappt 200 milligram per dag, hindrar E coli-bakterier från att hålla sig fast i urinvägarna, varvid ursköljningen av dessa underlättas.. E coli-bakterier orsakar över 90 procent av alla urinvägsinfektioner.

D-Mannose är ett naturligt förekommande enkelsocker som endast används i små mängder av kroppen. Det stör därför inte blodsockerbalansen.

3. Tranbär

Tranbärsextrakt innehåller D-Mannose, samt proanthocyanidiner, vilka fungerar antioxidant samt har en skyddande inverkan på munnen, mage och tarm, och urinvägarna. Dagsdosen uppgick för Anders till drygt 60 milligram.

Tranbärsjuice är på grund av lägre innehåll av aktiva ämnen inte lika effektivt som tranbärsextrakt. Det naturligt höga sockerinnehållet stressar och inaktiverar mer eller mindre immunförsvaret och stör urinvägarnas och tarmarnas bakteriefloror.

4. Homeopati

Homeopatiska suppositorer/stolpiller hjälper till att stoppa angrepp från olika patogener. Finns även i pillerform och droppar.

Homeopati ger kroppen information om vad den behöver åtgärda för att bli frisk. Omfattande klinisk erfarenhet och många vetenskapliga studier visar att homeopati fungerar utan skadliga biverkningar. Den attackeras dock utan sakliga argument av läkemedelsindustrin/skolmedicinen och dess agenter, vilka består av bland annat intresseorganisationer, läkare och nättroll.

Oregano (Origanum vulgare) kan hjälpa mot urinvägsinfektion - Adobe Stock
Oregano (Origanum vulgare) – Adobe Stock

5. Oregano, oliv, kummin mfl

Oreganoolja, naturlig/ekologisk, av hög kvalitet, utspädd i lite extra virgin ekologisk olivolja, tillsammans med mat. Upptrappning till tre till sex droppar, tre gånger om dagen. Bra mot skadliga bakterier, virus och svamp. Olivbladsolja och svartkumminolja är exempel på andra preparat med liknande egenskaper.

Örter och kryddor förebygger och botar en mängd olika sjukdomstillstånd

6. Probiotika

Probiotika, för att stödja urinvägarna och tarmen vid obalans i kroppen och under behandling med starka örter. Eventuellt kan man behöva skapa en god bakteriebalans i de yttre könsorganen genom att där gnida in sig med probiotika i fri/obunden form och/eller syrad mjölk, som fil, yoghurt och kefir. Bäst är naturlig, ekologisk, RAW/opastöriserad syrad mjölk.

7. Ingefära

Ingefära-te. Gott att söta med stevia. Om inte hela stevia-örten används, utan raffinerad sådan, välj en vatten/hydro-, inte kemikalieextraherad produkt. Ingefära-te skyddar och renar urinvägarna. Detsamma gäller persilje-te. Godast och nyttigast är att använda riven färsk ingefära, men ingefära-pulver har också effekt.

8. Kolloidalt silver

Kolloidalt silver att andas in med inhalator; att hålla under tungan i upp till 20 minuter och sedan skölja ned eller spotta ut; att dricka tillsammans med vatten. Kolloidalt silver oskadliggör skadliga bakterier, virus och svamp. Lång erfarenhet och många vetenskapliga studier visar att silver är ofarligt och effektivt mot sjukdomsalstrande organismer i form av bakterier, virus och svamp.

9. Äppelcidervinäger

RAW äppelcidervinäger ger kalium och enzymer som motverkar förekomst av skadliga bakterier i urinvägarna och har en gynnsam inverkan på kroppens syra-basbalans. Drick tillsammans med vatten och ha gärna i maten, men låt den inte bli varmare än 40 grader Celcius.

10. C-vitamin

C-vitamin har en hämmande effekt på urinvägsinfektion genom att det motverkar bakterie-, virus- och svamptillväxt. Naturliga produkter framställda av ekologiska födoämnen, som apelsin, camu-camu, amla, tranbär, blåbär och nypon, är kompletta i sin C-vitaminsammansättning.

Mycket höga C-vitaminnivåer i kroppen kan uppnås med de raffinerade formerna askorbinsyra och syraneutralt natriumaskorbat, Den förra tas fördelaktigast med mat och den senare med vatten mellan måltiderna. För att maximera C-vitaminnivån i kroppen utan att bli lös i magen doserar man mest optimalt med 1/4 tesked varje kvart. Om detta upplevs som opraktiskt kan intaget glesas ut till varje halvtimme eller timme och då i högre dos, till exempel 1/2 tesked. Lös mage visar att max-doseringen har överskridits. Toleransen kan ökas genom upptrappning. Samtidigt intag av flavonoider förbättrar kroppens förmåga att utnyttja askorbinsyran och natriumaskorbatet. Askorbinsyran i liposomalt C-vitamin av hög kvalitet tas upp ännu effektivare av kroppen och är dyrare.

Hitta de finaste produkterna, undvik GMO.

11. Multivitamin-mineralpreparat

Multivitamin-mineralpreparat av typen ekologisk whole food, som innehåller näring från grödor. Härifrån fick Anders bland annat i sig 10.000 IE/Internationella Enheter blandade karotener, 180 mg C-vitamin, 150 mcg jod, 30 mg zink, 70 mcg selen, samt immunstärkande örter och kryddor som astragalus och gurkmeja.

Betakaroten omvandlas i kroppen delvis till den animaliska A-vitaminformen retinol, som i kosttillskott har visat sig motverka urinvägsinfektion.

12. D3-vitamin

D3-vitamin, 5000 IE fyra gånger per dag. D-vitamin av hög kvalitet är viktigt för immunförsvarets funktion och motverkar urinvägsinfektion. Bästa källan är solen. Det går bra att högdosera med D-vitamintillskott under en begränsad tid för att snabbare häva en infektion.

Naturlig, ekologisk mat viktigt

Samtidigt med urinvägs- och njurinfektionsprotokollet åt Anders som vanligt naturlig och ekologisk mat, i form av viltkött, benbuljong/bone broth, ägg, fisk, smör, ghee, olivolja, grönsaker och lite frukt och undvek för kroppen störande saker som bröd, mjöl, mat med hög kolhydratladdning, socker och andra sötsaker. Många behöver utesluta butikernas ohälsosamma pastöriserade, homogeniserade mjölkprodukter. Däremot RAW/opastöriserade mjölkprodukter främjar hälsan för de som inte är allergiska mot mjölk.

Under den första tiden följde han hela protokollet noggrant, men drog, när symptomen blev svagare, ned på de mest tidskrävande terapierna juicening och inhalering av kolloidalt silver. Efter 14 dagar var alla symptom både på urinvägs- och njurinfektionen borta. Anders fortsatte för säkerhets skull ytterligare en tid med flera av terapierna..

NewsVoice: Behandlade själv sin käkinfektion med alternativa medel istället för antibiotika

Det finns lösningar på dagens enorma hälsoproblematik

För att rädda sig själv och ekosystemen behöver människan röra sig bort från sådant som förstör, och närma sig sådant som främjar, liv och hälsa. Giftfri och näringsrik mat är en nödvändighet, därför måste konventionell odling med taskig gödning och skadliga bekämpningsmedel förbjudas. Ekologisk odling förgiftar inte grödorna men ger, liksom konventionell odling, på grund av urlakade jordar, ofta betydligt mindre näring än för 100, 50 och till och med 30 år sedan. Kunskapen om hur man återställer kvaliteten på dessa finns.

Om vi dessutom till största delen avskaffade skolmedicinen, bortsett från främst akutsjukvårds- och den kirurgiska kompetensen, och istället använde oss av fungerande, biverkningsfria metoder som inte tillåts inom den reguljära vården, så skulle ohälsan reduceras till en bråkdel av vad den är idag.

Ett representativt exempel på hur dåligt skolmedicinen fungerar är den reguljära cancervården. Där förstör man patientens organ med kirurgi, strålning och kemoterapi. Trots allt lidande är långtidsöverlevnaden enligt många forskare bara 1 procent för metastaserad cancer, i vissa fall 0,1 procent. Dessa usla resultat dribblar läkemedelsindustrin bort med statistik, och lurar i allmänheten att siffran är 50 procent. Med hjälp av bedrägliga kampanjer som tex Rosa bandet drar man in miljarder, vilket bara leder till att läkemedelsföretagen och deras aktieägare blir rikare och antalet cancerpatienter som skadas och dör av skolmedicinsk vanvård ökar.

Alternativa metoder mot cancer finns, som fungerar mångfalt bättre än skolmedicinens. Exempel är hyperbar syrgasterapi tillsammans med ketogen kost, intravenöst C-vitamin, Gersonmetoden, Hoxseymetoden, Essiac-te, laetril, Budwig-dieten, ozonterapi, Dr Kelleys enzymbehandling, kolloidalt silver med MSM och så vidare.


Vilka sjukdomar det än gäller, så är alternativa metoder så gott som alltid mycket, mycket bättre än de skolmedicinska.


Hur många människor är till exempel medvetna om att intravenöst C-vitamin tillsammans med tiamin/vitamin B1 och hydrokortison botar den stora dråparen sepsis, att hyperbar syrgasterapi effektivt reducerar skadeverkningarna från stroke, hjälper mot bensår från diabetes, är bra mot mentala problem som ADHD och autism, och ökar kroppens avgiftning, att ozonterapi fungerar mot virus och har använts för att bota ebola, att individanpassad kost med högt näringsinnehåll kraftigt reducerar förekomsten av kroniska sjukdomar och sjukdomar som förknippas med åldrande. Och så vidare.

Om maten vi åt och vården vi fick tillgång till gjordes så bra som möjligt, istället för, som idag, så dålig som möjligt, så vore enormt mycket vunnet ur hälsosynpunkt, både kroppsligt och mentalt. Detta skulle i sin tur underlätta för oss att ta tag i och åtgärda alla övriga, förödande galenskaper, som vi utsätts för i dagens urspårade samhälle.

Gästskribent: Per

Relaterat och källor

Föregående artikelJens Jerndal överblickar svensk sjukvård – Kemo och strålning skadar immunförsvaret och ger mer cancer – Del 3
Nästa artikelJens Jerndal överblickar svensk sjukvård – Lösningarna finns men används inte – Del 4
TV Hälsa
TV Hälsa är en svenskägd hälsotidning som publicerar artiklar om hälsa, medicin, kostråd, träning och livsstil.

5 Kommentarer

 1. Apropå en sak som nämns i artikelns näst sista stycke:

  Tecknen på att man har drabbats av stor-dråparen sepsis och en noggrann redogörelse för hur den botas helt utan biverkningar. Läkarna är inte informerade, så du och dina nära och kära måste själva ha koll på behandlingsmetoden och forskningen bakom, så att ni, om olyckan är framme, slipper bli av med inre organ, extremiteter som armar, ben, näsa och andra vävnader, eller rent av dö https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2020/01/29/sepsis-death-rate.aspx?cid_source=dnl&cid_medium=email&cid_content=art1HL&cid=20200129Z2&et_cid=DM446083&et_rid=799709419

 2. Man bör ta i åtanke kolloidalt silvers dödande effekt på även goda bakterier. Att svälja kolloidalt silver är sålunda lite som att ta antibiotika. Mig veterligen är detta den enda negativa hälsoeffekten från kolloidalt silver, men en viktig sådan att vara medveten om:

  Does Colloidal Silver Kill Both Good Bacteria as Well as Bad in the Human Body? https://thesilveredge.com/bacteria/

  Why Consuming Colloidal Silver is Risky to Gut Health https://www.thehealthyhomeeconomist.com/never-consume-colloidal-silver/

  The Truth About Colloidal Silver http://silverbulletin.utopiasilver.com/the-truth-about-colloidal-silver/

  Regelbunden nedsväljning hos befolkningen av kolloidalt silver torde alltså med största sannolikhet över tid ha en menlig inverkan på mänsklighetens tarmflora.

Lämna ett svar