”Vi vill så gärna kunna styra vårt sinne, men sinnet styrs av sig självt. Det förändras precis som vädret”, säger Linda Fjelddalen. Det är helt normalt att känna sig hopplös och övertänka när det känns tungt, fortsätter hon. Fjelddalen ger dig här ett nytt tips för att ändra dina tankemönster när livet känns tungt.  

Text: Arnt-Olov Enger, “Godta situasjonen du er i” | Översättning: Sanja R. Juric

Att vilja ta sig ut ur situationen

Skilsmässa, förlust, sorg och sjukdom är kända faktorer som påverkar vårt humör och våra tankemönster. Små och stora utmaningar i livet kan kännas tunga att hantera och då vill vi naturligtvis ta oss ut ur situationen. Fjelddalen berättar för TV Hälsa, att genom att acceptera situationen som vi befinner oss i, kommer vi att kunna hantera och acceptera det mycket bättre. ”Du måste lita på att det kommer att lösa och ordna sig”, säger hon.

Sjuksköterskan och coachen Linda Fjelddalen arbetar för ett åtgärdsföretag men också på Center för Livstilsmedicin. Hon arbetar dagligen med patienter som kämpar med ångest, depression och stress. Fjelddalen har studerat hur vårt sinne fungerar, hur vi har upplevelser och vad som ligger till grund för det. Coaching bygger på tre principer som förklarar vad som händer i våra sinnen från ögonblick till ögonblick. Det säger ingenting om hur man ska leva, utan helt enkelt vad som händer och rör sig i våra huvuden.

Läs även: Världens största projekt i mindfullness, för att förbättra psykisk hälsa hos barn och unga

Text: Arnt-Olov Enger

Mindfullness. Foto: Simon Migaj. Licens: Unsplash.com (free use)
Mindfullness. Foto: Simon Migaj. Licens: Unsplash.com (free use)
Föregående artikelB12-brist plågade Wenke i åratal – Idag har hon fått livet tillbaka
Nästa artikelLars Bern: Därför dör 40 miljoner människor per år av en metabol pandemi
Arnt-Olav Enger
Arnt-Olav Enger är en frilansande videojournalist, reporter, filmproducent och fotograf. Han har en utbildning från University of Teesside och bor för närvarande Telemarken i Norge. Han är innehållsproducent för TV Helse Norge.

Lämna ett svar