Coronaviruset kan vara ungefär lika dödligt som vanlig säsongsinfluensa

1252

GRANSKNING. Den amerikanska undersökande journalisten Ben Swann rapporterar att Coronaviruset inte nödvändigtvis är värre än en vanlig säsongsinfluensa. Han baserar påståendet på en granskning av statistiska data.

Text: Torbjörn Sassersson, artikeln har tidigare publicerats i NewsVoice

Ben Swann säger att när WHO i veckan hävdade att coronaviruset (Covid-19) är mer dödligt än vanlig säsongsinfluensa har organisationen utelämnat viktiga data som mängder av milda fall av smittan.

WHO:s generalsekreterare Tedros Adhanom Ghebreyesus säger i ett färskt offentligt uttalande att det handlar om en ny sorts viruslinje som ingen har immunitet mot, men ett nytt virus behöver inte betyda ”världens undergång” (red anm).

Dödligheten för coronaviruset är i medeltal 3,4%, men siffran är dåligt beräknad och dessutom är det en grov bedömning, menar Ben Swann. Siffran baseras på statistiska data primärt från Whuan i Kina där dödligheten är ovanligt hög. Många av de som avlidit agerade inte adekvat på smittan eftersom de inte visste vad de hade och de ledde till högre dödstal, är en förklaring.

Den senaste statistiken (per den 5 mars 2020, kl 19:00) visar på över 97,000 bekräftade fall av smittan fördelat på 70 länder. Drygt 3300 dödsfall har rapporterats. Vad som ofta inte nämns i massmedierna är att minst 51,000 personer har återhämtat sig helt från coronasmittan.

Det är även anmärkningsvärt att denna statistik utelämnar alla milda fall av smittan, poängterar Swann.

Läs mer: C-vitamin är Kinas hemliga vapen mot coronaviruset

Tidigare har rapporterats via flera större mediekanaler att 80% av alla smittade med coronaviruset endast haft milda symptom som inte behöver någon särskild sjukhusbehandling alls. Detta ska sättas i perspektiv till att flera länder runt om i världen och delstater i USA går ut och deklarerar olika grader av kristillstånd.

Oavsett viruset dödlighet påverkas ekonomier och företag runt om i världen hårt. Ikväll rapporter den brittiska kanalen Channel 4 News att flygbolag drabbats kanske allra mest. Flybe är ett brittisk flygbolag som igår kväll meddelade att alla flyg ställts in och att *företaget gått i konkurs.

Text: Torbjörn Sassersson, text uppd. kl 22:23*

Relaterat och källor

Föregående artikelFå en avslappnad semester med bettingappar
Nästa artikelSammanfattning av vad experter vet om coronaviruset i Kina

2 Kommentarer

 1. ”Mr Scaremonger himself”, Mike ”The Health Ranger” Adams från Natural News, anser att man i Kina avrättar coronasmittade, bland annat genom att stoppa in dem i ”body bags” och elda upp dem levande. Källor på det?

  Adams försöker också förbereda och vänja det amerikanska folket vid, att Trump-administrationen snart måste få införa medicinskt undantagstillstånd och olika drakoniska tvångslagar i landet. Detta har han till och från ägnat sig åt i tre år nu.

  In emellan hinner han också med att blanda sig i den kommande valdebatten med ad hominen-argument, kommenterar en videosnutt med Joe Biden och anser att denne äter mer motbjudande än grisarna hemma på Adams gård.

  Som vanligt blandar Adams på ett smart sätt sin skrämselpropaganda med riktigt bra tips på hur man kan förbereda sig för coronaviruset, detta för att trots allt framstå som en himla fin kille:

  Why The Coronavirus Pandemic Won’t Be Over Anytime Soon https://www.brighteon.com/11baa82a-99cf-4162-b717-93abd40a1a26

  Den tiden, då jag gillade och litade på Mike Adams goda vilja och ärliga uppsåt är sedan länge förbi.

 2. Jag tror att Mike Adams kommer gå till historien som en av de mest desinformerande dubbelagenterna i vår tid.

Lämna ett svar