Läkare: Patienter dör sannolikt i onödan i Covid-19 pga D-vitaminbrist

6673
Läkarna: Bo Johnsson och Mats Humble. Foton: privat respektive Holistic.se
Läkarna: Bo Johnsson och Mats Humble. Foton: privat respektive Holistic.se

EXPERTER. Mätningar visar att svårt sjuka covid-19-patienter har låga nivåer av D-vitamin i blodet. Provtagningar visar dessutom att de allvarligaste coronafallen har väsentligt lägre halter av D-vitamin än de med lindriga symptom.

Dessa data lyfts fram av två svenska läkare, verksamma i föreningen Svenska Sällskapet för Ortomolekylär Medicin (SSOM). Ortomolekylär medicin (OM) innebär behandling och prevention av sjukdom med kroppsegna ämnen, till exempel vitaminer, mineraler, hormoner, fett- och aminosyror.

De två läkarna, Bo Jonsson, med dr, leg läk, ordförande i SSOM och Mats Humble, med dr, leg läk, säger att:

“Kontrollerade studier vid sepsis, ARDS och andra virussjukdomar uppvisar goda effekter av högdosbehandling med intravenöst C-vitamin. Detsamma gäller många andra virus- och lungsjukdomar.”

Läkarna säger att både höga doser av C-vitamin och D-vitamin hjälper vid svåra virussjukdomar. De menar att fallrapporter finns om tillfrisknande vid mycket allvarlig Covid-19, efter att patienterna behandlats med intravenöst C-vitamin i höga doser.

Läkarna efterlyser att nya studier bör mäta mäta D- och C-vitaminhalter hos patienter då de akut kommer in till sjukhus för att öka kunskapen om dessa samband:

“Vi rekommenderar hälso- och sjukvården att ta till sig den forskning som faktiskt finns om högdosbehandling med C-vitamin och adekvata doser av D-vitamin för att minska dödsfallen i Covid-19.”

Text: Torbjörn Sassersson, TV Hälsa

Referenser och relaterat

Aktuella vetenskapliga översikter och svenska debattinlägg rekommendera av Humble och Jonsson:

22 Kommentarer

 1. Varför ljuger myndigheter runt om i världen om corona och Covid-19?

  Dr Mercola intervjuar Judy Mikovitz och vi får helhetsbilden av varför den livräddande information ovan som Bo Johnsson och Mats Humble går ut med undanhålls allmänheten av myndigheter och mainstreammedia:

  The Perps Behind COVID-19 https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2020/05/14/who-created-coronavirus.aspx? https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2020/05/14/who-created-coronavirus.aspx?cid_source=dnl&cid_medium=email&cid_content=art1HL&cid=20200514Z2&et_cid=DM534035&et_rid=871163938

 2. Tog upp detta om D-vitamin utifrån en forskningsrapport från Filippinerna: http://almanova.eu/covid-1984-och-papegojsjuka/ Sedan har denna bekräftats från Indonesien.
  För att däremot förstå varför detta är en plandemi , så ges här enormt viktiga pusselbitar: https://www.youtube.com/watch?v=1Z5VYqJqrtI&t=1098s&fbclid=IwAR1I6ZmVwXc4eTW51C78KHGHxPJ6hMhhIXH_LoYWqtheyXnMtfqeHXpf4Ho
  Ingemar Ljungqvist, som doktorerat på den riktiga pandemin Aids

 3. Det gäller ju inte bara det här viruset. Skolmedicinen är sjanghajad av Big Pharma. Så dags att komma nu med fåniga rekommendationer

  Jag anklagar alla er som arbetar inom vård och omsorg för att ni har låtit detta ske.

  Jag anklagar de fega journalister som arbetar för Big Pharma i stället för att ställa sig på patienternas sida och avslöja alla lögner.

  Barnen förgiftas av Big Pharma och föräldrarna blir lättade när de får en diagnos. Därför att diagnosen fritar dem från allt ansvar för hur de vårdat sitt barn.

  Demens kan botas med kosttillskott men det tillåts inte.

  I Norrtälje fick en kvinna 72 år ligga ensam i sin lägenhet utan att utredas varför hon magrade till 32.5 kg och förlorade sin mentala förmåga att sköta sig själv och sin katt. Till slut fick hon kontraktioner i benen och är nu rullstolsbunden..

  Kvinnan fick en tid bo tillfälligt på ett boende och jag trodde vi skulle hjälpas åt att vårda henne. Då kunde hon gå. Men då förbjöd de mig att träffa hennes doktor och de slängde bort tillskottet som skulle bygga upp hennes muskler och omega 3 olja som kvinnan själv betalat.

  Efter tre månader kom hon till sin lägenhet igen och hon fick ligga på en bäddsoffa. Till slut fällde de ner ryggen på soffan och la dit madrassen från sängen.
  Hon bara låg hela dagarna utan att läsa eller lyssna på radio eller skriva i sin dagbok.
  Hon hade anlitat mig att hjälpa henne med ekonomin för hon hade alltid haft problem med det.

  Nu tre år senare bor hon permanent på ett boende, fortfarande utan riktig vård. Det värsta är att det finns bot för henne med alternativa metoder men tingsrätten har rättat sig efter kommunens tjänstemän och utsett en god man som inte ställer krav utan gör som de vill.

  Det här kan ni vanligt folk ta er en funderare på ! Ni som lägger ert och era anhörigas liv i skolmedicinens händer

  I åratal gick kvinnan till doktorn och varje gång lämnade hon doktorn med ett recept på Cortison. En biverkning av Cortison är att utveckla anorexia. Varje gång skrev de in i journalen ensamstående, magerlagd kvinna.

  Vilken fantastisk vetenskap skolmedicinen är, de duger inte till att bota någonting.

  Jag har en apparat “Monikor” som spårar och eliminerar nästan 180 mikrober. Bakterier, virus, parasiter ,svampar, mögel. Coronaviruset som upptäcktes 2003. Jag har fått två frekvenser för covid-19 som jag kan använda för att döda viruset. Jag kan inte se belastningen ännu och det finns säkert fler frekvenser.

  Hur vi är belastad med mikrober är också något som elefanterna i porslinsaffären inte vet något om och som Big Pharma mörklägger för oss. Antagligen för att deras kemiska medel gynnar dem.
  Ni kan läsa Hulda Clarks forskning.

  Är TV-Helse med vid myndigheternas presskonferenser och framför dessa rekommendationer ?

  .

 4. Mike “The Health Ranger” Adams på Natural News riktar mycket hård kritik mot läkemedelsindustrin. Även han anser att de undanhåller allmänheten enkla, fungerande metoder mot corona och dess potentiella följdverkningar. Zink,, C-vitamin och D-vitamin är naturliga botemedel som nämns:

  Anledningen till att läkemedelsindustrin undanhåller allmänheten till exempel ovan nämnda metoder är enligt Adams, att man eftersträvar en kraftig skrämseleffekt på människorna med coronapropagandan. Detta skall möjliggöra införandet av ett totalitärt övervakningssamhälle och skadlig tvångsvaccinering:

  MILITARY vaccine mandates? Dept. of Defense purchasing 500 million ApiJect syringes to inject every person in America with coronavirus vaccine

 5. Rob Verkerk från engelska Alliance for Natural Health diskuterar i 20 minuter olika aspekter av corona-karusellen. Varför förhindrar myndigheterna att till exempel D-vitamin och C-vitamin används för att rädda människor till liv och lem? Vad triggade så många av världens ledare att som papegojor samtidigt gå ut och läsa identiska manuskript om hur corona skulle hanteras på samhällsnivå? Vilka är den lilla grupp personer som driver på hela galenskapen? Vad göra?

  Never have so few controlled the lives of so many https://www.anhinternational.org/news/never-have-so-few-controlled-the-lives-of-so-many/?utm_source=The+Alliance+for+Natural+Health&utm_campaign=fb0835a5a0-EMAIL_CAMPAIGN_2020_05_13_03_39&utm_medium=email&utm_term=0_aea8a87544-fb0835a5a0-85013541

  • Man skall inte få i sig för mycket D-vitamin, det är känt sedan länge och fullständigt okontroversiellt även utanför läkemedelsindustrins skolmedicin.

  • D-vitaminnivåerna varierar kraftigt från person till person. Vegetarianer och framför allt veganer har betydligt svårare att få i sig D-vitamin via kosten än omnivorer. Viltfångad fet fisk, som sill och makrill, ger, mest D-vitamin. D-vitamin finns även en del i kött ifrån djur som här ätit naturligt, i mjölkprodukter från djur som har ätit naturligt och i äggula från fåglar som har ätit naturligt.

   På sommaren bygger man bäst upp ett D-vitaminförråd i kroppen genom att så ofta som möjligt helkropps-sola en stund utan att bränna sig mellan 11 och 15.

   Man har kunnat se att gravida kvinnor inte börjar lämna ifrån sig D-vitamin till fostret, förrän de själva uppnår en viss D-vitaminkoncentration i blodet. Utifrån bland annat detta rekommenderar insatta forskare en koncentration av den aktiva formen 1,25-dihydroxy D-vitamin uppgående till optimalt 115-200 nmol/liter = 45-80 ng/ml.

 6. Jag har själv fått en helt annan uppfattning om så kallad överdosering av D-vitamin efter att ha läst:

  https://www.adlibris.com/se/sok?q=jeff+t+bowles

  Den kan laddas hem på svenska via länken, men den finns också som en
  liten bok på lätt engelska.

  Han har forskat och praktiserat megadoser under 18 år. Han började med
  25.000 IU och ökade till 50.000 och därefter 100.000 enheter om dagen
  i ett år och blev av med ett antal gamla krämpor.
  Det är mycket viktigt att samtidigt ta rätt mängd vitamin K2, annars får
  man problem med att kalcium hamnar i mjukdelar och blodkärl istället för benstommen där det hör hemma.

  Jag har själv haft besvär med mitt vänsterknä sedan 40 år, till och från,
  men efter råd från Jeff provade jag med 8.000 enheter under fjorton dagar
  och skadan är nu helt försvunnen. När man läst boken förstår man vilket
  hot megadoser av D-vitaminer utgör för läkemedelsindustrin. Jag konsta-
  terar att det är en av de mest spännande böcker jag läst, gör det ni också,
  så kan ni dessutom gardera er för framtida ohälsa. Han räknar upp ett
  70-tal sjukdomar och besvär, som påverkas av brist på D-vitamin.

  • Hur mycket K2-vitamin skall man, enligt författaren till boken som du länkar till, inta tillsammans med en D3-vitamin-dos på 100 000 enheter?

 7. Doctor Mike, som har närmare sex miljoner prenumeranter, gör här en mycket kritisk granskning av Dr Judy Mikowitz på sin YouTube-kanal:

  Doctor Fact-Checks PLANDEMIC Conspiracy 10 maj 2020 https://www.youtube.com/watch?v=TWpjc1QZg84

  Patrick Bet-David bjöd in Mikowitz och Doctor Mike att debattera med varandra på Valuetainment. Doctor Mike tackade genast ja och Mikowitz tackade ja efter att ha tittat på videon ovan. Sedan hände något intressant:

  My Response to Being Censored – Does It Actually Work? 18 maj 2020 https://www.youtube.com/watch?v=vl6ue4aw9hE&feature=youtu.be

 8. Natural News rapporterar, att forskare nu botar 100 procent av COVID-19-patienter med intravenöst klordioxid, dels genom att ämnet levererar stora mängder syre till och löser upp proppar i blodet, dels genom att det tar hand om själva infektionen:

  BREAKING: Researchers claim 100 percent cure rate vs. covid-19 in 100+ patient trial conducted in Ecuador, using intravenous chlorine dioxide https://www.naturalnews.com/2020-05-18-researchers-claim-100-percent-cure-rate-vs-covid-19-ecuador-intravenous-chlorine-dioxide.html

Kommentera