Dagens Medicin: Kongolesiske läkaren Denis Mukwege får Nobels fredspris

244

”Denis Mukwege blir årets fredspristagare, tillsammans med människorättsaktivisten Nadia Murad, tillkännager den norska Nobelkommittén.”

”Panzisjukhuset är en plats för fred dit alla är välkomna och jag kommer att fortsätta mitt arbete där. Jag slutar aldrig att predika fred. Min strategi är att besvara hatet med ännu mer kärlek, visa att ondskan aldrig kommer att segra. Att förmedla kärlek är för mig att vårda de sjuka och ge dem ett hopp”, säger Denis Mukwege i ett pressmeddelande från Läkarmissionen.

Läs mer | 5 oktober 2018

Föregående artikelVarning för diklofenak i bla Voltaren – 50% ökad risk för hjärt- och kärlsjukdomar
Nästa artikelProkrastinering: Borde, skulle, måste, men … senare!
TV Hälsa
TV Hälsa är en svenskägd hälsotidning som publicerar artiklar om hälsa, medicin, kostråd, träning och livsstil.

Lämna ett svar