De flesta som fick mässling i Göteborg var redan vaccinerade mot mässling

30844
Influensavaccin - Foto: LuAnn Hunt, CC0 Creative Commons
Influensavaccin – Foto: LuAnn Hunt, CC0 Creative Commons

DEBATT. Läkarna är förvånade över att många av de som redan vaccineras mot mässling fick sjukdomen i alla fall. Representanter inom vården famlar efter förklaringar medan de fortsätter att sälja in föreställningen om att vacciner är ofelbara. 

Dagens Nyheter meddelade den 30 mars 2018 att läkarna gjorde helt nya upptäckter under mässlingsutbrottet i Göteborg i vintras, nämligen att de flesta av de 28 som smittades redan var vaccinerade.

”Nu har vi hittat forskningsrapporter som visar att det har sett ut så här även på andra platser där mässling sprids i ett samhälle med hög vaccinationstäckning”, sa Lars-Magnus Andersson som är chef för infektionskliniken på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg, till Dagens Nyheter.

Uppfattningen inom vårdetablissemanget är att två doser av vaccin mot mässling, påssjuka och röda hund ger ett skydd som är 97-99% och att de som ändå får sjukdomen är en minoritet.

Tiia Lepp som är epidemiolog vid Folkhälsomyndigheten säger till DN att personer som fått lite sämre skydd av vaccinet kan bli smittade om de haft en längre direktkontakt med en person som är mycket smittsam, men att det är så är endast en snabb hypotes.

Trots att vården uppger att mässlingsvaccination är det enda rätta uppger DN i en animation på DN.se att de flesta som haft mässlingen före 1970-talet är immuna, men paradoxalt nog att de som är födda 1970-1982 som bara fått en spruta ”kan behöva komplettera skyddet”.

För en utomstående ter det sig som att det bästa sättet att skapa livslång immunitet är att ha mässlingen som barn. Detta vill dock inte vården som istället uppger att det finns  stora påstådda dödsrisker med att få mässling. Trots dessa varningar visar medicinsk statistik att ingen dött av mässling under många år i Sverige.

”Mässling är en potentiellt dödlig sjukdom” – ”Mässlingsutbrottet: De flesta smittade hade tidigare skydd”, 30 mars 2018, DN.se

DN varnar alltså för att mässlingen är en – potentiellt – dödlig sjukdom, men det är i princip alla infektionssjukdomar. I realiteten är mässlingen inte en dödlig sjukdom, vilket svensk statistik sedan decennier visar. I de få fall där patienter  dött i samband med en mässlingsinfektion har det i princip alltid visat sig att dessa patienten haft andra allvarliga sjukdomar, vilket visar att en allvarligt sjuk person kan dö av vilken infektion som helst.

Mässlingen har i egentligen blivit en ”dödlig” sjukdom enligt det nya narrativ som vården fört fram de senaste åren. Tesen är en populär trend. Under tidigare decennier innan vaccinationstrenden tog fart 2009 i samband med svininfluensan var barnsjukdomarna naturens sätt att immunisera människan. 

Text: Torbjörn Sassersson

Källor

Föregående artikelBlod infekterat av mikrobiologiska organismer kan behandlas – Dr Erik Enby
Nästa artikelBarn får lätt i sig för mycket tillsatser och konserveringsmedel – Myndigheter tonar ner

4 Kommentarer

  1. …och tillverkarna ägs sannolikt av samma monopolkapitalister som fulmedierna, vilket tycks förklara desinformationen.

    Grundproblemet är INTE att människor med moralfilosofisk skolning använder ett kapitalistiskt system i balans med välfärd och ekologi, men att kapitalismen är monopolkapitalismens lillebror och att denna monopolkapitalism gynnar psykopater som inte ser några skrupler med att äga och genomföra sin agenda via medier, muta/pressa politiker, muta/skapa ideella föreningar som arbetar i deras intresse, samt att utnyttja sin monopolställning för att undergräva rättvis konkurrens, demokrati och hälsa.

    För alla oss människor som deltager i kapitalismen finns ingen hjärnscanning för att upptäcka psykopaterna, mutkolvarna eller de förskrämda harar som lyder dem, samt inget system för att vingklippa dem, annat än att vi alla överger deras lögnmedier, deras genomkorrupta partier, skapar nya, bojkottar deras företag, samt röstar på nya bättre alternativa partier och människor som valsamverkar genom Valsamverkanspartiet.

    Jag har nu repeterat vad som måste göras och inte funnit några som helst hållbara motargument. Jag är uppriktigt sagt förvånad. Varför startar ni inte nya partier och varför ansluter ni inte dem till Valsamverkanspartiet och erbjuder folket alternativ till de korrumperade politikerna i valet 2018?

    Svara på Valsamverkanspartiets blogg med en länk till er kommentar här så att jag inte missar ert svar! Jag vill veta varför ni klagar men inget gör själva. Jag tycker det är märkligt. Jag vill förstå hur ni tänker.

  2. Men snälla – antalet som dör av mässlingen i Sverige är mycket lågt, tack vare vaccineringen, inte tvärtom. Under 2000-talet i snitt 0,5 per år. Sedan 2010 har ingen dött. Tidigt 1900-tal var det flera hundra som dog per år, detta var innan vaccinering fanns och med en betydligt mindre befolkning. Enligt WHO dog 145700 personer till följd av mässling 2013. Mässling är en farlig och dödlig sjukdom som måste tas på allvar. Vifta inte bort det som ”bara en barnsjukdom”. Sök själv på http://www.socialstyrelsen.se/statistik/statistikdatabas/dodsorsaker ICD-10 kod=B05

Lämna ett svar