”Ny” kinesisk metod för bättre syn

2735

I Kina behandlar man ögonsjukdomar med en kombination av laser och traditionell kinesisk medicin såsom örter och akupunktur. TV-Helse har besökt ”Eye Hospital Chinese Academy of Chinese Medicine Sciences” i Peking. Där behandlar man AMD (åldersrelaterad degeneration), grön starr och diabetes retinopati med stor framgång.

Enligt ögonläkare dr. Lina Liang får de allra flesta, efter behandling, betydligt förbättrad ögonhälsa. Sjukhuset har gjort egen forskning där de har jämnfört kominationsbehandlingen med örter, akupunktur och laser, med endast användandet av laser. Slutsatsen är att de får bäst effekt med kombinationsbehandlingen.

I Sverige och i Norge är laserbehandling, eller linsbyte det som oftast erbjuds de som lider av ögonproblem. Vid St.Olav Hälsoklinik i Tønsberg, Norge har de börjat använda sig av den kinesiska metoden med kombinationsbehandling.

Nästa artikelDricker du för mycket alkohol?
Anna Böhlmark
Anna Böhlmark (född 1981) från Sollerön utanför Mora är journalist. Hon har en master i kommunikationsvetenskap och har bott 14 år i Italien. Anna talar flytande italienska, engelska och spanska och talar även kinesiska och franska. Anna har skrivit och fotat 7 år för tidningen 2000-Talets Vetenskap. Dessutom producerar hon dokumentärfilmer. Hon driver det egna medieföretaget Pelicana.

Lämna ett svar