Dr Mic McMullen vill förbättra vår hälsa med växtbaserade läkemedel

3477
Dr Mc McMullen (2018). Foto: Arnt-Olav Enger
Dr Mc McMullen (2018). Foto: Arnt-Olav Enger

Dr Mic McMullen är läkare inom ört- och näringsmedicin med bred bakgrund och inblick i människors hälsa. Han har nu praktiserat i Sverige i 30 år och undervisat i ört- och näringsmedicin under flera år.

Text: Arnt-Olav Enger, ”Vil bedre helsen til nordmenn!” | Översättning: Madeleine Lidman | Uppdatering: TV Helse Sverige (18 dec 2018)

McMullens syn på holistisk hälsa har sina rötter från många olika ställen. Han är född och uppvuxen i Australien. År 1979 påbörjade han sina ört- och näringsstudier i Sydney, samtidigt som han arbetade som psykolog med forskning som ett specialområde. Kunskapen i växtbaserad medicin har också förstärkts med studieresor till Kina.

McMullen kunde inte släppa de komplexa sammanhangen kring människors hälsa och McMullen såg den stora potentialen i att utbilda andra inom sina fackområden.

År 1986 flyttade McMullen till Dalarna, där han grundade en skola för att kunna undervisa i mer eller mindre gammal och förlorad kunskap i naturmedicin. Dessutom arbetade han som naturforskare.

”Det finns stora skillnader i hur växtbaserade läkemedel fungerar på människor när man tittar tillbaka på den europeiska historien”, säger han i videon.

Med en doktorsexamen från Westminster University i London har McMullen forskat på effekterna av växtbaserade läkemedel på det autonoma nervsystemet och blodcirkulationen. Han tar snart sitt arbete över nationsgränserna och ska erbjuda en rad naturmedicinska produkter genom webbshopen Medhelse.no som lanseras i februari 2019.

Text: Arnt-Olav Enger | Översättning: Madeleine Lidman | Uppdatering: TV Helse Sverige

Föregående artikelVarning för hydroklortiazid – Ger ökad cancerrisk
Nästa artikelPrutta mindre – TV Helse ger dig 10 tips
Arnt-Olav Enger
Arnt-Olav Enger är en frilansande videojournalist, reporter, filmproducent och fotograf. Han har en utbildning från University of Teesside och bor för närvarande Telemarken i Norge. Han är innehållsproducent för TV Helse Norge.

Lämna ett svar