Dr Erik Enby om magsår, infektioner, cancer och riskerna med symptomdämpare

38372
Erik Enby - Pressfoto: Börje Peratt
Erik Enby – Pressfoto: Börje Peratt

Läkaren Erik Enby har i över 30 år studerat och framgångsrikt behandlat patienter med kroniska sjukdomar och besvär. Hans tes är att bakom många kroniska sjukdomar finns infektioner vilka kroppen besvarar med inflammationer. Erik Enby förklarar sambanden mellan bakterieinfektioner, ämnesomsättning, tumörer och magsår samt riskerna med symptomdämpande medicin.

Text: Erik Enby, läkare

En infektion ökar ämnesomsättningshastigheten i en vävnad upp till 25 gånger. Det fick jag lära mig på Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg en gång i tiden där jag var betrodd att arbeta som legitimerad läkare. 2005 belönades Warren och Marshall med nobelpris i medicin för upptäckten att gastrit och magsår orsakas av en infektion – Helicobacter pylori – som långsamt breder ut sig i de vävnader som formar magsäck och tolvfingertarm.

Läs mer: Magmediciner mot sur mage ökar dramatiskt risken för magcancer vid långtidsanvändning

Om ämnesomsättningshastigheten i den saltsyreproducerade magsäcksvävnaden på grund av denna infektion ökar, är det ju inte så konstigt att denna vävnad ökar produktionen av sur ”magsaft”. Infektionen skulle då kunna vara orsaken till besvär med halsbränna, sura ”uppstötningar” och obehagskänslor från magtrakten.


Medel som Novalucol, Omeprazol och protonpumpshämmare neutraliserar och förmodligen även minskar produktionen av den sura magsaften. Härigenom minskar ofta ovannämnda besvär. Dock hämmar inte dessa medel infektionen som således långsamt växer och sannolikt även ökar i vävnaden.


Erik Enby om förhårdnader i vävnader och tumörer

Hur denna härigenom påverkas och förändras på lång sikt är svårt att få en uppfattning om, men infektioner kan bilda ”förhårdnader” i vävnaderna.

Bröstcancertumör med sporsäckssvampar - Foto från Erik Enby
Bröstcancertumör med sporsäckssvampar – Foto från Erik Enby

Dessa förhårdnader misstänks ofta för att vara tecken på att allvarlig sjukdom kan vara på gång. Nu är det så att olika tumörformer är fulla med mikrobiologisk växt, en för kroppen främmande mikrobiologi som sannolikt utgör en tumörbildnings normala tillväxtzon. Om man vet detta blir det inte så svårt att tänka sig in i att en helicobacter-infektion skulle kunna orsaka förhårdnader – tumörer.


Förhållandet kan pågå under lång tid utan symptom därför att sådana förhårdnader ofta växer fram mycket långsamt och besvären från magtrakten kamoufleras av de syrahämmande medel som används inom sjukvården, dock utan att hämma den bakomliggande infektionen.


Bikarbonat

Ett annat sätt att lindra besvär med halsbränna och sura uppstötningar är att inta  natriumvätekarbonat [bikarbonat], som också har en neutraliserande effekt på det sura maginnehållet, men med den skillnaden att denna substans även är antiseptisk. Den bör då även ha en hämmande inverkan på helicobacterinfektionens växt i magsäcksvävnaden.

Läs mer: Jag botade min svåra slemhosta med bikarbonat

Folk har druckit Samarin i snart 100 år mot magbesvär. Man har märkt att detta medel hjälper mot magbesvären och även skapat sig en förklaring till varför och menat att natriumvätekarbonat i medlet neutraliserar den ökade mängden av sur magsaft och att detta leder till lindring av magbesvär och minskad halsbränna och färre sura uppstötningar. Detta kanske ändå bara är en del av förklaringen till att Samarin dämpar dessa magsymptom.


Den pusselbit som förklarar att natriumvätekarbonat utöver neutralisation av den ökade mängden magsaft även sänker ämnesomsättningshastigheten i magsäcksvävnaden och därmed produktionen av magsaft tack vare sina antiseptiska egenskaper kom med ovannämnda nobelpris 2005.


Man borde ta reda på om den tumörsubstans som ibland växer fram när man under lång tid kamouflerar besvärande magsymptom med vårdens enbart syrahämmande medel innehåller mikrobiologisk växt av helicobacter pylori. Sannolikt är det så.

Infektionen bildar – om den får tid på sig att växa på i vävnaden – förhårdnader i denna som gärna rubriceras som ”cancer” och infektionen är tumörsubstansens normala tillväxtzon.  Allt helt i linje med det jag sett när jag undersökt olika slag av fräsch opåverkad ”cancer”-substans mikroskopiskt.

Se Enby.se – abstrakt 6 video på vital cancersubstans

Det är synnerligen intressant att i ljuset av detta ta del av den italienske läkaren Tullio Simoncinis sätt att hämma den så kallade cancersjukdomens utbredning i en organism med natriumbikarbonat. Olika typer av tumörsubstans innehåller massiva mängder av mikrobiologiskt infektiöst material, vilket ibland förmodligen hämmas i sin aktivitet av ”bakpulvret” med förbättring av patienten som följd. Läs hans bok för att närmare ta del av hur en sådan behandling går till.

Att kamouflera symptom är inget bedrägeri. Det underlättar för den sjuke. Att däremot överhuvudtaget inte intressera sig för eller bry sig om de olika former av mikrobiologisk växt som långsamt kan växa i våra vävnader och orsaka förändringar i dessa med olika kroniska långdragna sjukdomstillstånd som följd är däremot ett internationellt medicinskt bedrägeri av oanade mått.

Text: Erik Enby, läkare

Relaterat

Föregående artikelMagmediciner mot sur mage ökar dramatiskt risken för magcancer vid långtidsanvändning
Nästa artikelSvampen som bygger eget ”nervsystem” och tar över beteendet

4 Kommentarer

 1. Erik Enby är inte ens läkare längre, ni glömde detaljen att hans legitimation tagits tillbaka efter att han lurat patienter.

  • Nej, legitimationen drogs inte in på grund av att han enl.ditt påstående lurat patienter. Den drogs in av andra orsaker.

 2. Kristin. Det stämmer inte. Erik Enby är fortfarande läkare även om hans legitimation dragits tillbaka. Det går lätt att kontrollera genom att söka på hans namn på nätet. Det har tom producerats en dokumentärfilm om hans öde: https://www.youtube.com/watch?v=nGS7h6K9Bz8

  Erik Enby arbetar fortfarande som läkare. Jag talade just med honom.

  Du skriver att ”han lurat patienter”. Det stämmer inte. Du sprider falsa rykten. Erik Enby har inte lurat någon. Han hjälper patienter med cancer, kol och tarmsjukdomar att bli friska.

  Det var bra att du tog upp detta Kristin. Vi ska nu publicera samtliga patientfall där patienterna går med på att låta sina fall bli publicerade i media.

  Torbjörn Sassersson, red

Lämna ett svar