Folkhälsomyndigheten: WHO-möte i Stockholm om sexuell och reproduktiv hälsa

287

Experter och representanter för ett tjugotal länders regeringar samlas i Stockholm 30-31 augusti för ett möte om sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter (SRHR). Media bjuds nu in för att ta del av deltagarnas kunskap och den senaste forskningen.

Mötet i Stockholm arrangeras av Folkhälsomyndigheten och WHO. Det ingår som en del i Europas arbete för att genomföra de globala målen och Agenda 2030. Syftet är att påskynda utvecklingen för att förbättra den sexuella och reproduktiva hälsan i Europa och Centralasien.

”Det är viktigt att lyfta problemen och konsekvenserna av sexuell och reproduktiv ohälsa, samt medvetandegöra att det finns grupper i befolkningen som inte åtnjuter sexuella rättigheter eller rätt till att vara den man är, fri från diskriminering”, säger Louise Mannheimer, enhetschef på Folkhälsomyndigheten.

Mötet är inte öppet för allmänheten men det kommer att finnas möjligheter att ta bilder och göra intervjuer med mötesdeltagarna på plats.

Läs hela pressmeddelandet | 28 aug 2018

Föregående artikelKarolinska Institutet: Lorelei Lingard tilldelas Karolinska Institutets pris för forskning i medicinsk pedagogik
Nästa artikelNewsVoice: Kampen mot kosttillskott – Mike Blixt
TV Hälsa
TV Hälsa är en svenskägd hälsotidning som publicerar artiklar om hälsa, medicin, kostråd, träning och livsstil.

Lämna ett svar