Framgångsrik C-vitaminbehandling i högdos mot Covid-19

8260
Dr Richard Cheng, 2020 vid China Epidemic Medical Support Team. Foto: own work
Dr Richard Cheng, 2020 vid China Epidemic Medical Support Team. Foto: own work

Alla Covid-19 patienter som behandlades med högdos av intravenös C-vitamin (IVC) blev bättre. Det konstaterades efter ett möte med internationella experter, den 17 mars 2020. Enligt dr Cheng kortades dessutom sjukhusvistelsen ner för alla Covid-19-patienter, som behandlades med IVC, med 3-5 dagar jämfört med resten av patienterna där genomsnittet var 30-dagars sjukhusvistelse.

Dr Richard Cheng som TV Hälsa har skrivit om tidigare, skrev i onsdags i Orthomolecular Medicine News Service om ett möte den 17 mars 2020 med en grupp av vårdgivare, läkare och forskare. Mötet skedde online med syftet att diskutera användningen av högdos intravenös C-vitamin vid behandling av måttliga till svåra fall av patienter med Covid-19.

Dr Engian Mao som var huvudgäst och är chef för avdelningen för akutmedicin vid Ruijin Hospital i Shanghai, har använt högdos IVC för att behandla patienter med akut pankreatit, sepsis, vid kirurgisk sårläkning och andra medicinska tillstånd i över 10 år. Efter att Covid-19 bröt ut, accepterades hans rekommendation av Shanghai Expert team att använda C-vitamin som behandling. Totalt 358 allvarligt eller kritiskt sjuka Covid-19 patienter i Shanghai-området, behandlades vid Shanghai Public Health Center.

Läs mer: C-vitamin mot Covid-19 och lunginflammation – Forskning

Covid-19 patienter med måttligt svåra till svåra symptom behandlades med IVC

Enligt dr Mao behandlade hans grupp cirka 50 fall av måttliga till svåra fall av Covid-19-infektion med hög dos av IVC. Doseringen var mellan 10,000 mg – 20,000 mg per dag under 7-10 dagar. Till patienter med svåra symptom administrerades upp till 20,000 mg beroende på patientens lungstatus (mestadels syreindex) och koagulationsstatus.

”Dr Mao diskuterade särskilt ett allvarligt fall som försämrades snabbt. Han gav en dos på 50,000 mg IVC under en period av 4 timmar. Patientens lungstatus (syresättningsindex) status stabiliserades och förbättrades då det kritiska vårdteamet såg i realtid. Det rapporterades inga biverkningar från något av fallen behandlade med hög dos IVC”, skriver dr Cheng.

Läs mer: Så här kan du bygga upp ett skydd mot coronavirus

Tre lärdomar efter IVC-behandling av Covid-19 patienter

Efter mötet tog dr Cheng ett tillfälle att prata med dr Sheng Wang, Senior Clinical Expert Team från Shanghai Covid-19 kontroll- och förebyggande team om lärdomar efter situationen med Covid-19. Enligt dr Wang är dessa tre lärdomar:

 1. Tidig och hög dos IVC är ganska bra för att hjälpa Covid-19 patienter. (Uppgifterna håller fortfarande på att sammanställas innan publicering.)
 2. Covid-19 patienter verkar ha tjockt blod, hyperkoagulerbarhet. Bland de svårare fallen visade cirka 40% allvarliga fall av hyperkoagulerbarhet. Till skillnad från patienter med milda till måttliga symptom där fall av hyperkoagulerbarhet var 15-20%. Heparin användes bland de med koagulationsproblem.
 3. Den tredje var enligt dr Wang vikten av att hälso- och sjukvårdsteamet förbereder sig med skyddskläder så snart som möjligt, för att kunna utföra intubation och andra nödräddningsåtgärder.

”Vi fann att om vi väntade tills en patient uppvisade fullt utvecklade symptom för intubation och var i behov av intubering skulle vi förlora dyrbara minuter. Så behandlingsteamet bör sänka tröskeln för intubation, för att tillåta rätt tid (cirka 15 minuter eller så) för teamet att växla upp. Dessa kritiska 15-30 minuter kan göra en skillnad i resultatet.”

Text: Sanja R. Juric

Relaterat

Källor 

Relaterat

Föregående artikelSå här kan du bygga upp ett skydd mot coronavirus
Nästa artikelLäkare från Italien: Ungdomar är inte alls immuna mot Covid-19
Sanja R. Juric
Sanja R. Juric har fil. mag inom socialantropologi. Sanja är frilansskribent inom hälsa. Hon har en bakgrund inom företagsutveckling och har arbetat ett antal år med utredningar, anbudsskrivning, utvärdering och kvalitetsutveckling. Sanja har även utvärderat EU projekt ett antal år, arbetat på uppdrag av ABF, Universitets- och högskolerådet m.fl.

3 Kommentarer

 1. Fantastiskt att denna artikel äntligen kom. Nu är jag uppriktigt förbannad eftersom de bestämmer över våra liv saknar kunskap om detta. Så när gamlingarna om en vecka kommer in med feber blir de bortprioriterade från de få respiratorer som finns. Men låt de då få denna behandling. De tuffa forskarna på t.ex Karolinska Institutet håller med – men det är inte de som bestämmer. Har försökt nå ut med detta nu i en hel vecka – men utan något genomslag.
  Det är uppenbart att en del onda krafter inte vill se lösningar mer än de som ger makten ännu mer makt.

  Ingemar Ljungqvist, som vet vad som hände med de patienter som fått polio och kom till Frederick Klenner. De blev friska av just denna behandlingen. Detta skedde på 1950-talet, men i Sverige kunde man inte acceptera hälsometoder på den tiden. Samma idag. Men jag uppmanar alla sjuksköterskor som kan ge dropp att själva köpa hem till sig rent natriumaskorbat och följa doseringen i artikeln och öppna egna IV-mottagningar.
  De som då kommer ut för att stoppa dem avsljar sig som ondskans redskap.

  • De styrande har fått de här kunskaperna för länge sedan som du skriver men de såg till att det inte skulle få komma till kännedom för Skolmedicinens personal. De amalgamskadade ville få C-vitamindropp samtidigt som man tog bort amalgamfyllningar. Men det förbjöds och skolmedicinen och myndigheterna har aldrig tillstått att vi blir sjuka av kvicksilver eller elektromagnetiska fält. De förbjöd kvicksilveranvändningen inom sjukvården för miljöns skull. Så länge det var i munnen på oss var det inte riskavfall, bara utanför.

   Det finns en del inom skolmedicinen som vill att sjukvården ska förändras och att alternativa metoder ska införas men tyvärr har ni gjort för lite. Det händer inget !

   Jag förstår att det är svårt, man behöver sin lön och har ansvar mot sina närmaste och de få som verkligen gjort något har blivit fråntagna sin legitimation och blivit smutskastade. Erik Enby, Einar Ekdahl lite osäker på ditt efternamn Einar men du visade att amalgamskadade inte tål färgämnet titandioxid.

   Det är i våra myndigheter som ondskans redskap har förskansat sig. och de kommer bara att skicka ut sina redskap för att stoppa de som skulle ta egna initiativ med dropp.

   Vad hände i Wuhan egentligen ? Vad är det man vill mörka med den här pandemin av ett harmlöst virus ?

 2. Det är förmodligen helt fel att kalla viruset för harmlöst. Många som fått viruset beskriver sjukdomsförloppet som extremt obehagligt, som den värsta influensan de haft, torr hosta som inte vill ge sig, andnöd, fibros och ärrbildning på lungorna.

Lämna ett svar