Frönutrition – Nyckeln till ett liv i hälsa

8915
Lilian Druve - Foto: Peter Loong
Lilian Druve – Foto: Peter Loong

Alla förtjänar vi att leva ett liv fullt av vitalitet, energi och lycka. När vi är friska känner vi oss oövervinneliga och pigga på nya äventyr, men det är inte alltid så. Våra kroppar invaderas av tusentals kemikalier, färgämnen och tillsatser genom maten, dryck, luften vi andas.

Gästskribent: Lilian Druve, artikeln är uppdaterad k 21:20 på skribentens begäran

Våra frukter och grönsaker har enligt olika forskningsstudier tappat betydliga mängder näring dom senaste 70 åren, hur mycket är man inte helt överens om. Dietisten David Thomas som sammanställt olika studier mellan 1940 och 2002 har dock funnit en kraftig minskning av mineralinnehållet i 27 sorters grönsaker och 17 sorters frukter.

2002 var man t.ex tvungen att äta fyra morötter för att få i sig lika mycket magnesium som en morot gav 1940. Nu 15 år senare när våra jordar är än mer utarmade näringsmässigt sett kan man fråga sig om minskningen av vitaminer, mineraler och spårämnen är ännu större.

Lägg där till den ökade genmodifieringen och besprutningen.

Inte konstigt att vi känner oss under isen ibland och att många utvecklar stora kroppsliga obalanser som sjukvården kallar sjukdomar.

Anntha Frisell - Foto: privat
Anntha Frisell – Foto: privat

En dag i höstas ringer Anntha Frisell från Kinnared och berättar att hon kan gå normalt utan stöd för första gången på 5 månader. Hon hade började äta avancerad frönutrition och fick resultat på bara fem dagar.

”Fattar inte att det kunde gå så fort, jag älskar att gå i trapporna nu”, säger hon.

Detta var bara ett par veckor efter att jag själv kommit i kontakt med och läst in mej på frönutrition och dess effekter på kroppen.

Frönutrition inget nytt

Som det mesta av vikt här i världen så finns det en gedigen historia som går tusentals år tillbaka i tiden, i den egyptiske faraonen Tutankhamons (1341-1323 fKr) grav fann man svarta kumminfrön. Dessa ansågs så värdefulla att högt uppsatta personer ville ta med dem till ”efterlivet”.


När vi kombinerar gammal kunskap med ny forskning kan vi i vissa fall få fram produkter som är än mer kraftfulla än ursprungsprodukten och att hitta synergin där olika produkter kombineras och förstärker varandras effekt är viktigt och spännande.


På Maryland-sjukhuset i USA sökte man för några år sedan efter en sådan synergi då man behövde en lösning för barn med cancer som genomgått konventionell behandling och där det inte fanns något mer att göra.

Man förstod att barnen som var både förgiftade (av mediciner och strålning) och undernärda skulle behöva mycket mer näring än någon mat eller något kosttillskott skulle kunna erbjuda. Skulle barnen överleva var man tvungen att snabbt bygga upp deras immunförsvar.

Som det i många fall är när något viktigt upptäcks så rapporterades det att ”av en slump” kom man genom forskning fram till en formula baserad på ett urval av obesprutade, kallpressade frön som var så näringstät att många av barnen återhämtade sig.

  • Frön är ursprunget till allt liv; ett litet frö kan utvecklas till en ört, en växt, en frukt. Man kan förstå att det måste finnas mycket kraft i det lilla fröet för att en stor växt ska kunna utvecklas.
  • Frön är fyllda med de mest naturliga vitaminerna, mineralerna och hälsosamma fetterna som finns i naturen.
Svartkummin - Nigella sativa - Franz Eugen Köhler, Köhler's Medizinal-Pflanzen
Svartkummin – Nigella sativa – Franz Eugen Köhler, Köhler’s Medizinal-Pflanzen

Dramatiska förbättringar tack vara frönutrition

Den frönutrition som Anntha Frisell åt när hon fick en dramatisk förändring i kroppen är ca 20-30 gånger mer näringstät än något annat i växtriket. Det intressanta med Annthas upplevelser är att när hon slutar med frönutritionen så faller hon tillbaka i tidigare hälsotillstånd med problem att röra sig fritt, och när hon sedan går på frönutritionen igen så fungerar kroppen som den ska.

Själv kunde jag efter 3 månader med samma frönutritionsformula gå i trappor, springa och röra mej obehindrat utan att det sticker till som en kniv i knäna (som det gjort de senaste 15 åren), min mage fungerar bättre och ett finger jag inte kunnat räta på utan att ta i med kraft är nu lika fritt rörligt som alla andra fingrar.

Självläkande mekanismer

Innan vi hade dagens avancerade forskningsmetoder fick folk världen över lita till nedärvd kunskap vad gäller hälsofördelar hos olika växter och örter. Frön har varit en handelsvara i tusentals år och det svarta kumminfröet [se även svartkumminolja] ansågs tidigt vara ett holistisk undermedel, vilket senare bevisats i flertalet studier.

Marija Olsson från Helsingborg säger:

Marija Olsson - Foto: privat
Marija Olsson – Foto: privat

”Mina blåsor och eksem på händerna och fötterna som jag haft till och från sedan 90-talet har aldrig försvunnit så fort och blivit så bra som efter 3 veckor på avancerad frönutrition och nu några veckor senare har även min psoriasis på benen försvunnit.”

Det finns otaliga berättelser världen över om vad avancerad frönutrition gör för människors hälsa. Många som inte får den hjälp de hoppats på av sjukvården upptäcker att de genom att stärka kroppens egna självläkande mekanismer kan komma tillbaka till ett liv i hälsa.

Frönutrition är cellernas bästa vän:

  • Det hjälper mot fria radikaler (som om de får härja fritt leder till olika typer av ohälsa och gör att vi åldras i förtid)
  • Frönutrition är antiinflammatorisk; inflammation på cellnivå länkas av bl.a Dr. Blaine Chambers till alla större nedbrytande sjukdomar
  • Frönutrition är anti-aging för cellerna, håller oss yngre längre

Frönutritionen vi har testat är full av antioxidanter, viktiga hälsosamma oljor (omega 3, 6 och 9) i perfekt balans, flavonoider, resveratrol och enzymer. Den innehåller frön från svart kummin, svart hallon och chardonnay-druvan plus D-ribose som ger oss energi så vi blir piggare och som hjälper oss orka mer – poppis bland idrottare.

Ju mer jag sätter mig in i och följer frövetenskapens moderna utveckling, desto intressantare blir det. Att gå tillbaka till källan för allt liv, förbättra den genom moderna metoder och på så sätt hitta en lösning på nutidens hälsoproblematik känns mycket tillfredsställande.

Modern, avancerad frönutition kan ge oss styrkan våra kroppar behöver för att återgå till hälsa, vitalitet och känslan av att vakna varje morgon full av energi och äventyrslust.

Text: Lilian Druve, Östra Frölunda. Lilian har jobbat med hälsoprodukter sedan 1999. Hon driver egen hälsobod på sin gård och är utbildad lärare, mental coach och har musikbolaget Opera Väst. Lilian är dessutom flerfaldig världsmästare i Racketlon.

Föregående artikelDåliga kostrekommendationer – På 1970-talet byttes fettet ut mot socker
Nästa artikelSilphium en utdöd medicinalväxt värd sin vikt i guld
TV Hälsa
TV Hälsa är en svenskägd hälsotidning som publicerar artiklar om hälsa, medicin, kostråd, träning och livsstil.

Lämna ett svar