Handel med kryptovalutor för nybörjare

99
Handel med kryptovalutor. Foto: Andre Francoies McKanzie. Licens: Unsplash.com
Foto: Andre Francoies McKanzie Licens: Unsplash.com

Har du bestämt dig för att testa handel med kryptovalutor? Vad roligt! Det är inte konstigt att kryptovalutor har fått sin populäritet tack vare den för evigt förändrade marknaden. Dock är det inte alltid det enklaste att veta var du ska börja.

Är du intresserad av att handla med Bitcoins eller kryptovalutor, då finns vi här för dig. Vi på TrustedBrokerz erbjuder all hjälp som du behöver. Vi hjälper dig att hitta en bra Bitcoin mäklare och ger tips om hur marknadens trender ser ut och vad du bör tänka på.

Det finns alltid en risk att handla med kryptovalutor. Det finns absolut många investerare som har tjänat in enorma pengar tack vare valutan, men det finns också människor som har förlorat enorma pengar. Det är en högriskinvestering, vilket betyder att du behöver veta så mycket om kryptovalutor innan du börjar sätta igång.

Att tänka på om du funderar på handel med kryptovalutor

Bitcoins var den första kryptovalutan som lanserades till den offentliga sektorn.  Eftersom det också var den första, fanns det då ingen annan kryptovaluta aktiv. Det tog dock några år innan Bitcoins verkligen började öka i värde. Det gick dessutom inte direkt att handla med kryptovalutor när den först lanserades.

Idag ser det annorlunda ut. Att investera i kryptovalutor handlar om att köpa och sedan sälja, eller byta ut valutan mot en annan valuta. Du växlar således din kryptovaluta mot en annan och för att gå i vinst behöver du ha köpt valutan när den var i lågt värde, för att sedan sälja den när den ökar i värde.

Viktigt att hitta en bra plattform

För att du ska kunna köpa och handla med kryptovalutor kommer du först behöva hitta en plattform som erbjuder en börs inom kryptovalutor. Idag finns det tusentals plattformar som erbjuder detta. Det finns också möjlighet att hitta en Bitcoin Broker och en CDF, vilket betyder att du själv inte behöver investera i valutan eller lagra dem i en online plånbok. Vi på TrustedBrokerz erbjuder detta och mycket mer.

När du handlar med kryptovalutor behöver du köpa dem lågt och sedan sälja dem högt. Detsamma gäller vid Forex Trading eller fonder och aktier. Skillnaden mellan kryptovalutor och valutor som dessa, är att kryptovalutan kan ändra sitt värde mycket snabbare än t.ex aktier och fonder.

Du kan antingen handla kryptovalutor på det traditionella sättet där du säljer och byter ut valutan när de sänks eller höjs i värde. Ett annat sätt är att använda CFD, vilket betyder att du handlar valutan genom en kryptovaluta mäklare eller Bitcoin mäklare. Här behöver du i så fall inte lagra valutan i en online plånbok.

Vi på TrustedBrokerz ser alltid till att utvärdera, granska och testa de bästa kryptovalutor mäklarna på marknaden.

Text: Extern skribent | Läs mer om ekonomi i TV Hälsa

Föregående artikelBarnmat kan innehålla lika mycket socker som godis
Nästa artikelHvordan teknologi skaper raskere tilgang på kundesupport
Skribent
TV Hälsa publicerar ibland artiklar från externa skribenter på tema såsom: underhållning, privatekonomi och livsstil.