Handla smart och spara pengar

544
Handla smart och spara pengar på Lidl. Bild: tillhandahållen.
Handla smart och spara pengar. Bild: tillhandahållen.

Det kan ibland vara svårt att få tiden att räcka till för att handla för hela familjen, och inte bara det, utan att dessutom se till att alla blir så nöjda som möjligt. Detta kan leda till att matinköp blir något som vi tenderar på att skjuta upp till senare tillfällen, för att vi helt enkelt inte vet vad vi ska handla, laga och till när. 

Svenskar har länge handlat på ett väldigt ineffektivt sätt, vi lägger både onödig tid och pengar när vi utför vår mathandling, men något har ändrats de senaste åren. Idag har vi inte bara blivit måna om matsvinnet utan också börjat tänka mer på hållbarheten, man vill helt enkelt handla så sparsamt som möjligt för både miljön, plånboken och för sin egen tid.

För att detta ska bli verklighet måste vi bli bättre på vår planering och dessutom veta vart man kan hitta den mest hållbara produkten för det ultimata priset, att ha alla kataloger som bidrar till detta samlat i din mobil, surfplatta eller i datorn, med hundratals rabatterbjudanden varje dag. Svaret ligger hos Bonial för att du lättare ska kunna handla smart.

Genom att lägga till små enkla knep i din vardag, kan du markant underlätta ditt sparande, och inte bara göra det enkelt, utan också roligt att spara. Genom att i förväg veta vad du kan handla för det absolut bästa priset samtidigt som du kan få ta del av de senaste rabatterna och erbjudanden.

Här kan du även få ta del av flertal kataloger runt om hela Sverige, där det ständigt uppdateras med digitala broschyrer från hundratals butiker tillsammans med Lidl och många andra. Gemensamt med familjen kan ni varje måndag kika igenom Lidl katalogerna för att hitta närproducerade produkter till de absolut bästa priserna som passar just ert hem.

Handla smart

Att strukturera veckan och din mathandling kan sannerligen förenkla din vardag, samtidigt som det leder till att du kan spara pengar eftersom du konsumerar på ett smart och eftertänksamt sätt.

Några enkla tips som vi kan ge er är att alltid ligga några dagar före i sin mat handlingsplanering. Detta genom att till exempel följa dessa 6 gyllene regler.

  1. Kika igenom Lidls kataloger varje måndag då dem uppdateras inför den nya veckan, det förekommer oftast olika teman varje vecka, vilken gör ingen vecka är den andra lik.
  2. Bestäm en dag då ni handlar, till exempel onsdagar, där ni har tid att titta igenom de olika katalogerna vart du hittar de rabattpriser som lockar.
  3. Besök sedan er närmsta butik.
  4. Ha alltid med er en lista där ni skrivit ner vad ni vill ha med hjälp av all samlad information från hemsidan eller appen. Genom att göra detta sparar ni tid och pengar på samma gång.
  5. Handla endast det du behöver och följ din lista noggrant som du skrivit innan.

Genom att dagligen hålla koll på hur du konsumerar och hur du smartast lägger upp en strukturerad plan över din vecka, kommer göra att du snabbt både sparar pengar och tid som du hade kunnat lägga på annat.

Att gå in i en matbutik utan någon som helst idé över vad som ska införskaffas brukar oftast sluta dyrt, samt utan någon som helst eftertanke om vad som kan lagas men diverse produkter man kommit hem med.

Maximera din mathandling på ett ekonomiskt hållbart sätt genom att följa dessa enkla 6 steg ovan.

Extern skribent

Relaterat

Föregående artikelYtterligare en studie indikerar att Parkinsons sjukdom kommer från magtarmkanalen
Nästa artikelStressa? Spill kan være løsningen
TV Hälsa
TV Hälsa är en svenskägd hälsotidning som publicerar artiklar om hälsa, medicin, kostråd, träning och livsstil.

Lämna ett svar