KI: Idag flyttar BB, intensivakuten, kirurgin in på Karolinska Universitetssjukhuset

320
Karolinska Universitetssjukhuset. Pressfoto: Carin Tellström
Karolinska Universitetssjukhuset. Pressfoto: Carin Tellström

I dag genomförs de sista flyttarna till nya sjukhusbyggnaden i Solna. BB Karolinska Solna, Intensivakuten, en stor del av operationsverksamheten, kärlkirurgi och vårdavdelningar inom ortopedi, öron- näs- och hals, cancer och infektion fyller de sista rummen och byggnaden blir ett sjukhus i full drift.

Flytten idag är den fjärde i ordningen för i år. Planeringen har pågått under hela året och patientflytten är minutiöst planerad.


Patienterna flyttas genom det kulvertsystem som går från den gamla sjukhusbyggnaden till den nya. Transportsträckorna har simulerats ett flertal gånger av personalen, flytteamen håller ett lugnt tempo och patienterna flyttas enligt en i förväg beslutad tågordning.


Två patienttransporter kan pågå samtidigt. I kulverten finns också akutteam och säkerhetspersonal redo i händelse av komplikationer eller oförutsägbara händelser.

De cirka 70 inneliggande patienter som flyttas idag, och deras anhöriga, fick information om hur flytten skulle gå till under gårdagen. Tidigt i morse rondades alla patienter för att säkerställa att de skulle kunna flyttas patientsäkert.

Pressmeddelanden: Kim Sjölund

Föregående artikelUtmärkelsen Sankt Olavs Orden gick till Tore Midtvedt
Nästa artikelPaul Stamets: Viktig tradition att föra svampkunskap vidare till yngre generationer
TV Hälsa är en svenskägd hälsotidning som publicerar artiklar om hälsa, medicin, kostråd, träning och livsstil.

Lämna ett svar