KI: Världsberömd forskare gästar Karolinska Institutet

191

Den världsberömde forskaren Dr Michel A. Sadelain, MD, PhD, Director of the Center for Cell Engineering, Memorial Sloan Kettering Cancer Center i New York kommer till Stockholm den 20 november under ett symposium på Karolinska Institutet. Han kommer att hålla en föreläsning under rubriken ”CAR therapy: the CD19 paradigm and beyond”.

Dr Michel A. Sadelain finns tillgänglig för intervjuer med media. Sadelain nämns ofta i Nobelprissammanhang och har svarat för banbrytande forskning inom cancerbehandling och ligger bakom den så kallade CAR-T-cellsterapin, samma fält som årets Nobelpris i fysiologi eller medicin gick till.

Pressmeddelande: Karin Maria Ekstrom@

Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet med visionen att på ett avgörande sätt bidra till att förbättra människors hälsa. I Sverige står Karolinska Institutet för den enskilt största andelen medicinsk akademisk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar. Varje år utser Nobelförsamlingen vid Karolinska Institutet mottagare av Nobelpriset i fysiologi eller medicin.

Föregående artikelAfrikansk folkmedicin botar dysenteri med kamelbajs
Nästa artikelLars Bern: Se upp för falsk propaganda mot kosttillskott som vitamin D3
TV Hälsa
TV Hälsa är en svenskägd hälsotidning som publicerar artiklar om hälsa, medicin, kostråd, träning och livsstil.

Lämna ett svar