Kiropraktik – inte bara behandling utan en livsstil

301

Har du en stressig vardag? Är du spänd i kroppen och har ont? Har du svårt att slappna av? Kiropraktor Jack W. Johnsen talar om hur stress och spänningar i kroppen kan orsaka inflammationer och sjukdom. Han menar på att kiropraktik inte bara är en behandling utan också en livsstil.  

Text: Arnt Olav Enger, ”Kiropraktikk – ikke bare behandling, men også livsstil” | Översättning:Madeleine Lidman

Johnsen har varit kiropraktor i över 20 år, men säger att han känner sig mer som en problemlösare än en kiropraktor. Han har utbildning från USA och har en bakgrund i traditionella kiropraktiska tekniker. Han har under många år också utvecklat och fördjupat sig i metoder som har ett mycket större fokus på förhållandet mellan kropp, själ, relationer och livet.

Läs mer: Yoga och meditation kan “omvända” DNA-skador som gör oss sjuka

Det finns oftast en huvudorsak till att människor kommer till Johnsen, för att de hamnat i en situation de inte kan ta sig ur:

”Människor kommer för att de har ont, men det finns ofta en annan bakomliggande orsak.”

Kiropraktik har under många år varit en inspirationskälla och en viktig del av Johnsens liv och han har alltid haft som fokus att kiropraktik passar för alla.

Människor i dagens samhälle har blivit väldigt bra på att prestera. Varje gång du presterar, drar du ihop dig och spänner dig. Det gör att ryggraden blir mer och mer spänd.”

Det är ofta det här som gör att de söker sig till Johnsen och fortsätter:

”Om och om igen upplever jag att det här spända tillståndet kroppen befinner sig i, är den underliggande orsaken. Människor lever livet som ett maratonlopp, vi är på väg någonstans hela tiden och vi är inte tillräckligt duktiga på att varva ner. Mitt jobb är att ändra det här tillståndet, genom att göra patienten medveten om situationen och hjälpa dem ur det med olika tekniker, men också arbeta lokalt där det gör ont.”

Text: Arnt Olav Enger

Relaterat

Föregående artikelAlla laxätare med intresse för hälsa borde ta en time out
Nästa artikelSikkim först i Indien med att ersätta plastpåsar
Arnt-Olav Enger
Arnt-Olav Enger är en frilansande videojournalist, reporter, filmproducent och fotograf. Han har en utbildning från University of Teesside och bor för närvarande Telemarken i Norge. Han är innehållsproducent för TV Helse Norge.

Lämna ett svar