Läkemedelskollen blir en del av 1177 Vårdguiden

793
Carl Jarnling, enhetschef på eHälsomyndigheten meddelar om Läkemedelskollen. Pressfoto: eHalsomyndigheten.se
Carl Jarnling, enhetschef på eHälsomyndigheten. Pressfoto: eHalsomyndigheten.se

Den 28 november ersattes läkemedelstjänsterna i 1177 Vårdguiden med den nya tjänsten Läkemedelskollen. Det meddelar Carl Jarnling, enhetschef på eHälsomyndigheten.

”Den stora skillnaden för invånarna är ett modernare och mer överskådligt gränssnitt och att de kan gå från 1177 Vårdguiden till Läkemedelskollens tjänster utan att behöva logga in igen. Vi genomför också detta för att det är rationellt och kostnadseffektivt att ha en nationell läkemedelstjänst för Sveriges invånare”, säger Jarnling.

Du kan inloggad på 1177 Vårdguiden se dina e-recept, läkemedel som hämtats ut, uppgifter från Högkostnadsdatabasen, dina barns aktuella och uthämtade recept upp till dess att barnen fyllt 12 år. I 1177 Vårdguiden används inte namnet Läkemedelskollen, bara benämningen ”läkemedelstjänster”.


Läkemedelskollen togs ursprungligen fram år 2016 av eHälsomyndigheten. Data kommer från eHälsomyndighetens register Receptdepån, Högkostnadsdatabasen och Läkemedelsförteckningen.


Bakom 1177 Vårdguiden står den svenska sjukvården genom alla landsting och regioner i samverkan. Med 1177 Vårdguidens e-tjänster kan invånarna se personlig vårdinformation och kontakta vården på ett säkert sätt.

Rewrite: TV Helse | Källa: eHälsomyndigheten

Relaterat

Föregående artikel3D-massage och tyngdtäcken för bättre sömn och hälsa – Hälsomässan 2018
Nästa artikelVårdfokus: Fysioterapeuterna hoppar av samarbete med Vårdförbundet
TV Hälsa
TV Hälsa är en svenskägd hälsotidning som publicerar artiklar om hälsa, medicin, kostråd, träning och livsstil.

Lämna ett svar