Läsk och saftproducenter i Norge tar nytt sockergrepp

1718

saft

De norska producenterna har enats om att reducera sockerinnehållet i söta drycker. Målet är en reduktion på 19 % i genomsnitt innan 2020.


En mer hälsomedveten befolkning önskar mindre sockerrika produkter och detta har nu industrin nappat på. Sockerfri läsk tar stadigt större andelar av läskmarknaden.


Petter Nome, direktör i Bryggeri- och Drickvaruföreningen hoppas inspirera andra producenter till att sätta upp lika ambitiösa mål. Det är Ringes, Coca-Cola, Tine och Lerum som har utarbetat målen som sedan har fått tillökning från Orka och samtliga 12 läksproducenter i Bryggeri- och Drickvaruföreningen.

Läs mer: 19 prosent mindre sukker fra brus før 2020

Av Birthe Storaker

Föregående artikelPropionsyra i mat är en medverkande orsak till autism
Nästa artikelHögt kolesterol? Statiner kan vara skadliga
Birthe Storaker
Birthe Storaker är frilansjournalist (f. 1964) och bla civilekonom från Handelshögskolan.

Lämna ett svar