Är du nöjd med standardbehandlingen vid för låg metabolism?

9980

Arnt-Olav Enger

Många som medicineras mot för låg metabolism är nöjda med effekten av syntetisk Levaxin, medan andra föredrar Erfa eller kombinationsmedicinering med Levaxin och T3 (trijodtyronin). Vad vet man idag om orsaken till skillnaderna? TV-Helse i Norge talade med en specialist i Oslo.

Text: Arnt-Olav Enger

”Vi vet mer idag än bara för ett par år sedan”, säger Lars Omdal till TV-Helse. Han är läkare vid Balderklinikken i Oslo och har 15 års erfarenhet av att behandla patienter som behandlas för dysfunktionell metabolism (ämnesomsättning).

Lars Omdal säger att standardbehandlingen för metabolism idag endast består av T4 i Norge. T4 är ett ämne som kroppen omvandlar till T3. Man använder sällan behandling med dyra körtelpreparat som innehåller både T4 och T3.

Omdal berättar för TV-Helse att många är nöjda med Levaxin som bara innehåller T4, men det finns patienter för vilka enbart T4 inte är tillräckligt. För dessa patienter ger en kombinationsbehandling med både T3 och T4 bättre resultat.

Text: Arnt-Olav Enger: Tilfreds med standardbehandling for stoffskifte? | Översättning: Torbjörn Sassersson

Lars Omdal expert på Levaxin - Foto: TV-Helse.no
Lars Omdal – Foto: TV-Helse.no
Föregående artikelStäll frågor till ledande vitaminexperter under live-sändning torsdag 27 april kl 19:30 – Annons
Nästa artikelSockerrik kost kan leda till fettlever och sedan skrumplever
Arnt-Olav Enger
Arnt-Olav Enger är en frilansande videojournalist, reporter, filmproducent och fotograf. Han har en utbildning från University of Teesside och bor för närvarande Telemarken i Norge. Han är innehållsproducent för TV Helse Norge.

1 kommentar

Lämna ett svar