Koppla av och varva ner med ljudböcker

176
Ljudböcker - Foto: Ustapha Kasule
Koppla av och varva ner med ljudböcker. Foto: Ustapha Kasule. Licens: Unsplash.com (free use)

Konsten att varva ner efter en lång arbetsdag, ett hårt träningspass eller bara vardagen i stort är svår att lära sig och ofta väldigt välbehövd. Det finns väldigt många knep och gamla läror om hur man kopplar av, många av dessa innefattar yoga – men vem har tid.

Andra handlar om dieter eller andra kosttillskott som gemene man inte alltid kan ta. Så hur ska man göra egentligen? Det finns inget ett rätt svar på frågan, men något som blivit allt vanligare är det relativt nya fenomenet ljudböcker.

Ljudböcker är intalade versioner av böcker som du enkelt kan lyssna på i din smartphone var du än befinner dig. Få saker låter dig fly från verkligheten, slippa tänka på annat och bara vara, som en bra ljudbok gör. Vardagssysslor som att städa, diska, motionera eller gå ut med hunden som i vanliga fall kan präglas av ångest och tristess hamnar helt plötsligt i perifirin när du slukas upp av en gripande berättelse.

Det är just det som gör ljudböcker till ett utmärkt val för att slappna av och inte tänka på annat, att du just kan bocka av sysslor samtidigt som du lyssnar (och blir mer beläst på köpet). Det finns flera olika appar för ljudböcker som skiljer sig i olika stora utsträckningar när det kommer till pris och utbud mm. Att skapa ett konto går väldigt snabbt och hos nästan alla tjänster kan du prova att lyssna gratis.

Avslutningsvis kan vi rekommendera dig som känner att du hela tiden är i ditt eget huvud och inte riktigt kan koppla av att ge ljudböcker en chans. Det kostar ingenting att börja lyssna och med tanke på den ron det ge så är det efter den fria testperioden en väldigt bra investering. Framför allt betydligt billigare än andra, mer traditionella avslappningsmetoder som massage eller mer heltäckande spabehandlingar.

Extern skribent

Föregående artikelDu äter mikroplast motsvarande ett kreditkort i veckan
Nästa artikelBasilika är en favorit året om hos norrmännen
Skribent
TV Hälsa publicerar ibland artiklar från externa skribenter på tema såsom: underhållning, privatekonomi och livsstil.

Lämna ett svar