Yoga används både inom den offentliga och privata vården i medicinska sammanhang. Idag är därför medicinsk yoga mer än att bara söka inre ro. Sjukdomar kan lindras och till och med botas, säger läkaren och MediYoga-instruktören Anna Ljøgodt.

[Videon finns inte längre tillgänglig]

TV Helse har träffat Anna Ljøgodt vid Balderklinikken i Norge. Hon är certifierad MediYoga-instruktör, utbildad läkare och undervisar i medicinsk yoga. Ljøgodt säger att yoga som metod lindrar många symptom, från ryggsmärtor till hjärtflimmer.

Bakom sig har Anna Ljøgodt flera års studier bla i funktionell medicin i USA, England och andra länder i Europa. Hon är särskilt fokuserad på tarmens mikroflora, immunsystemet, hormonsystemet och hjärnan. Ljøgodt har lång erfarenhet av att hjälpa patienter med kroniska inflammationstillstånd, mag- och tarmproblem, allergier, metaboliska syndrom (övervikt, högt blodtryck, diabetes) och kronisk trötthet.

Hon menar till och med att en form av yoga skyddar vårt DNA.

Källa: ”Medisinsk yoga – Ikke bare indre ro” av Arnt-Olav Enger, TV Helse Norge | Fri översättning: Torbjörn Sassersson

Föregående artikelBli fri från smärtor, ohälsa och negativa känslor genom att gå som naturfolken
Nästa artikelHypertyreos – Funktionell medicin gav Rigmor livet tillbaka
Arnt-Olav Enger
Arnt-Olav Enger är en frilansande videojournalist, reporter, filmproducent och fotograf. Han har en utbildning från University of Teesside och bor för närvarande Telemarken i Norge. Han är innehållsproducent för TV Helse Norge.

Lämna ett svar