Nätverksdag för life science – 4 april 2019

120

Den 4 april är det dags för nätverksdagen the Future of Swedish & Danish Life Science i Lund för åttonde året i rad med en lång rad spännande talare och utställare.

En av Sveriges biotech-giganter, Carl Borrebaeck, berättar om sitt senaste projekt inom e-hälsa, ett verktyg baserat på artificiell intelligens som möjliggör för smärtpatienter att själva styra sin behandling.

Från en av Europas innovativa hot spots, Uleåborg i Finland, kommer Minna Komuoch berättar om OuluHealth, ett ekosystem inom medicinsk teknik och forskning med särskild tyngdpunkt på Informations- och kommunikationsteknologi och OuluLabs. Det har vuxit upp ur kompetensen från mobiltelefonbranschen. Unikt är de autentiska testmiljöerna i sjukhusmiljö och i hemmiljö.

Hur kan vi använda digitala verktyg för att stärka patienter och involvera dem i sin egen vård, tillsammans med professionen? Om det berättar Marianne Larsson – chef för New Industries and Innovation vid Innovation Skåne med en gedigen bakgrund inom industri och entreprenörskap.

Pressmeddelande från Life Science Sweden

Föregående artikelGener bidrar till narkolepsi orsakad av vaccin
Nästa artikelLäkare om kopparspiral – Kvinnor visar symptom på kopparförgiftning
TV Hälsa är en norskägd hälsotidning som publicerar film och artiklar om hälsa, medicin, kostråd, träning och livsstil på svenska .

Kommentera