Neurolog: Munskyddstvång ger skador på nervsystemet – särskilt allvarligt för barn

2007
Dr. M Griesz-Brisson MD, PhD. Pressfoto.
Dr. M Griesz-Brisson MD, PhD. Pressfoto.

CORONAKRISEN GRANSKAS. Dr Margareta Griesz-Brisson gör ett upprop och en vädjan i en video, där hon med tyngd av sin långvariga erfarenhet som läkare med neurologi och miljösjukdomar som specialitet, valt att gå emot Tyskland och många andra länders beslut om munskyddtvång och lockdown.

Text: Kerstin Unger-Salén | Dr Margareta Griesz-Brisson MD, PhD är specialist på neurologiska sjukdomar, neuroregeneration, neuroplasticitet, miljömedicin och smärtbehandling. Hon är medicinsk direktör på The London Neurology and Pain Clinic och är specialiserad i neurologi, utbildad läkare (MD PHD).

Griesz-Brisson efterlyser försiktighet med de covidvaccin som nu är på ingång. Uppropet vänder sig till hennes kollegor, till politiker och myndigheter och framför allt till allmänheten. Hon uppmanar människor att vakna upp och att ta ansvar för de dåliga beslut som nu tas tex förhastade beslut om vaccin, men hon fokuserar på riskerna med munskydd i sitt framträdande i en video daterad den 22 oktober 2020.

”Vi är ansvariga för vad vi gör, glöm inte det! Vakna Tyskland! Till syvende och sist är det allmänheten som måste ta saken i egna händer och säga ifrån. Hon upprepar; Vakna Tyskland, det handlar inte om virus, munskydd eller om din hälsa. Jag är inte rädd att säga detta för jag kom från ett ofritt och odemokratiskt land som Rumänien och bosatte mig och utbildades i Tyskland som är ett fritt och demokratiskt land.”

Hon menar att det är finansintressen som med diktat styr hur man beslutat hanteringen av Covid-19, och det sker inte för människornas bästa. Hon anklagar de länder som infört munskyddstvång och lockdown för att det helt strider mot mänskliga rättigheter samt att det ur en medicinsk synvinkel är helt oförsvarligt att avkräva befolkningen att följa sådana bestämmelser.

Munskydd ger syrebrist och skador på nervsystemet

Som neurologisk specialist menar hon att munskyddstvång leder till syrebrist och att man tvingas andas in luft innanför munskyddet som innehåller för mycket koldioxid och för lite syre. Eftersom hjärnan är en av kroppens största konsumenter av syre, (speciellt hos barn vars hjärna är i utveckling) är munskyddstvånget en allvarlig risk för hälsan. Kronisk syrebrist framkallar demenssjukdomar och förlust av nervceller. Framöver kommer vi se en epidemi av demenssjukdomar, menar hon.

Enligt denna neurologspecialist förhindrar eller skyddar dessa munskydd inte från virus som SARS-CoV-2. Hon menar att alla som vill bör bli fritagna från munskyddstvång att har rätt till detta. Barn som tvingas ha munskydd påtvingas syrebrist under flertalet timmar om dagen. Minskad tillgång av syre är skadligt, säger hon, eftersom hjärnan behöver syre för att fungera.

Griesz-Brisson säger vidare i sin video, att hon vet hur skadligt syrebrist är för hjärnan, hjärtspecialister vet detsamma för hjärtat, lungexperter vet desamma vad gäller lungorna. Det är ingen nyhet utan en medicinsk sanning.

Läs resten av artikeln i NewsVoice | Källa: NewsVoice

Föregående artikelLäkaren Agneta Schnittger om hur mögelhus skadar din kropp
Nästa artikelSCB: Smittspridningen i höstens dödsstatistik syns inte (ännu)
TV Hälsa
TV Hälsa är en svenskägd hälsotidning som publicerar artiklar om hälsa, medicin, kostråd, träning och livsstil.

1 kommentar

  1. Om munskydd ger syrebrist måste det gå att mäta. Jag har en oxymeter och har inte mätt förändring av syrehalten i blodet med eller utan munskydd. Har inte testat på barn, men för vuxna har jag inte sett någon skillnad.

Lämna ett svar