NewsVoice: Kampen mot kosttillskott – Mike Blixt

326

Mike Blixt ifrågasätter att det från vissa parter i samhället bedrivs ett krig mot vitaminer och kosttillskott trots att elitidrottare hävdar att dessa kan vara avgörande för deras framgångar och trots att ett enkelt blodprov visar om din kost ger dig alla de vitaminer du behöver.

Även om vi tror att vi äter rikliga mängder grönsaker är näringsinnehållet i dessa för lågt tack vare att industrin skördar grönsakerna för tidigt i kombination med konstgödsling som inte ger marken det näringsinnehåll den behöver för att producera näringsrika grönsaker. Det handlar alltså oftast om dolda näringsbrister som inte alls har någon påverkan på kroppen direkt men som har mycket stora negativa effekter på lång sikt.

Eftersom bristerna är vanliga och utbredda, är det få som vet hur det ska kännas i kroppen när den får i sig optimalt med näringsämnen. Några som ofta vittnar om detta är elitidrottsmän som som fått hjälp av experter med att optimera näringsintaget. Flera berättar om att det har varit direkt avgörande för deras framgångar.

Läs hela artikeln i NewsVoice

Föregående artikelFolkhälsomyndigheten: WHO-möte i Stockholm om sexuell och reproduktiv hälsa
Nästa artikelPensionerad sjuksköterska: Salt är livsviktigt och inte farligt
TV Hälsa
TV Hälsa är en svenskägd hälsotidning som publicerar artiklar om hälsa, medicin, kostråd, träning och livsstil.

Lämna ett svar