Peder Elderby överlistade cancern med kinesiska örter

5670

Historien om Peder Elderby är mardrömmen som förvandlades till en solskenshistoria. Efter en dödsdom då han fick åtta månader kvar att leva på grund av en stor cancertumör i lungan, sökte han sig till Kina. ”Man får aldrig ge upp hoppet”, säger Peder, som lever – fortfarande sju år senare – med en stark kärlek till livet.

För att läsa hela artikeln om Peder klicka här

Text: Anna Böhlmark

Föregående artikelBehandling av äggstockscancer med C-vitamin
Nästa artikelPropionsyra i mat är en medverkande orsak till autism
Anna Böhlmark
Anna Böhlmark (född 1981) från Sollerön utanför Mora är journalist. Hon har en master i kommunikationsvetenskap och har bott 14 år i Italien. Anna talar flytande italienska, engelska och spanska och talar även kinesiska och franska. Anna har skrivit och fotat 7 år för tidningen 2000-Talets Vetenskap. Dessutom producerar hon dokumentärfilmer. Hon driver det egna medieföretaget Pelicana.

4 Kommentarer

  1. Varför denna bakgrundsmusik med höga toner nästan omöjligt och urskilja dom låga tonerna som hans parat utgör, det dränks för mig som har en lätt hörselskada.

    • Hej Bo, musiken ligger där för att skapa mer känsla åt filmen. Många kan få störningar att titta på filmer med musik om det tittar i mobilen. Har du testat att titta på din dator?

  2. Fantastisk livsberättelse – håller med Bo att det är tyvärr mycket störande med bakgrundsmusiken som dränker Peders röst. Jag är normalhörande men ger nästan upp – för jobbigt att se och höra denna filmen. Peders berättelse är stark nog så det behövs inte skapas ”mer känsla åt filmen”. Kanske ni kan be film-makaren justera bakgrundsmusiken – alternativt – ta helt bort musiken? Hoppas det går att ordna.

Lämna ett svar