Peder Elderby överlistade cancern med kinesiska örter

4
5171

Historien om Peder Elderby är mardrömmen som förvandlades till en solskenshistoria. Efter en dödsdom då han fick åtta månader kvar att leva på grund av en stor cancertumör i lungan, sökte han sig till Kina. “Man får aldrig ge upp hoppet”, säger Peder, som lever – fortfarande sju år senare – med en stark kärlek till livet.

För att läsa hela artikeln om Peder klicka här

Text: Anna Böhlmark

Anna Böhlmark (född 1981) från Sollerön utanför Mora är journalist. Hon har en master i kommunikationsvetenskap och har bott 14 år i Italien. Anna talar flytande italienska, engelska och spanska och talar även kinesiska och franska. Anna har skrivit och fotat 7 år för tidningen 2000-Talets Vetenskap. Dessutom producerar hon dokumentärfilmer. Hon driver det egna medieföretaget Pelicana.

4 Kommentarer

    • Hej Bo, musiken ligger där för att skapa mer känsla åt filmen. Många kan få störningar att titta på filmer med musik om det tittar i mobilen. Har du testat att titta på din dator?

  1. Fantastisk livsberättelse – håller med Bo att det är tyvärr mycket störande med bakgrundsmusiken som dränker Peders röst. Jag är normalhörande men ger nästan upp – för jobbigt att se och höra denna filmen. Peders berättelse är stark nog så det behövs inte skapas “mer känsla åt filmen”. Kanske ni kan be film-makaren justera bakgrundsmusiken – alternativt – ta helt bort musiken? Hoppas det går att ordna.