Roliga aktiviteter som ger dig en skön söndag

547
Låt en promenad ge dig en skön söndag. Foto: Silvia & Frank, Pixabay-licens.
Låt en promenad ge dig en skön söndag. Foto: Silvia & Frank, Pixabay-licens.

Det är ingen tvekan om att söndagar ibland kan vara lite deppiga. Fredagsmyset när man firade veckoslutet med tacos och TV känns som en evighet sedan och lördagen gick minst lika snabbt. Söndagen kom från ingenstans och nu förbereder man sig för en hektisk vecka på jobbet. Vi har listat ut några roliga aktiviteter du kan göra för att få söndagen att kännas lite bättre.

Ta en lång promenad

Beroende på vädret så kan en promenad vara den perfekta idén. Kanske du har tränat på gymm hela veckan och vill ta det lite lugnare på söndagen. Förutom att man får frisk luft och får njuta av naturen så visar studier att motion är bra för både kropp och själ. En promenad förbättrar minnet, bränner kalorier och kan få den uppkommande arbetsveckan att kännas lättare. En 30 minuters promenad sägs räcka, men om det är fint väder finns det inget som hindrar dig från att ta en längre promenad.

Laga mat

I vår stressiga vardag kan det ibland vara svårt att hitta tid till att laga mat. Söndag är en perfekt dag för att lägga mer tid på att laga en riktig festmiddag. Eftersom de flesta inte jobbar på en söndag är det också ett bra läge att ta sig an någon maträtt som tar lite längre tid att laga. Matlagning är även avslappnande och om du vill kan du bjuda in vänner eller familj på en mysig söndagskväll vid middagsbordet. Dessutom sägs det ju att maten man lagar själv alltid smakar bäst. Lagar du tillräckligt mycket mat har du ju också en matlåda du kan ta med till jobbet under början av veckan.

Tips på bra recept kan du bland annat hitta på recept.nu.

Bingolotto

Bingolotto har varit ett av Sveriges favorittidsfördriv sedan 1989 då detta program sågs första gången i TV-rutan. Det var onekligen Leif “Loket” Olsson som bidrog till programmets popularitet men även efter att han slutade har Bingolotto fortsatt att vara populärt med värdar som Lars Kronér, Gunde Svan och Rickard Olsson. Bingolotto börjar 19:30 på söndagkväll och kan spelas med familj och vänner, men kom ihåg att Bingolotto har en åldersgräns på 18 år.

Den svenska spellagen förnyades den 1:a januari 2019 och nu går det även att spela olika lottospel på nätet. Lottoland är ett bra exempel på en licensierad spelsida och ett perfekt ställe att spela olika lottospel om man inte vill vänta till kvällen.

Kolla på film

Ett annat perfekt tidsfördriv en söndagkväll är att kolla på en film eller två. Med all modern teknologi är man idag inte längre bunden till vad som visas på TV. Det finns ett stort antal olika stremingtjänster såsom Netflix och Hulu där man kan välja bland ett stort urval filmer. Andra positiva saker är ju såklart också att man kan pausa filmen när som helst och fylla på chips- eller popcornskålen. Både Netflix och Hulu kräver att man registrerar sig och betalar en viss månadsavgift, men det går att pröva Netflix en månad gratis innan man binder sig.

Sammanfattning för en skön söndag

Söndagen kan utan tvekan vara en vemodig dag medan man väntar på att arbetsveckan skall börja. Våra tips gör söndagen rolig igen och ger dig både energi och mental förberedelse för den nya veckan. Kom gärna med egna tips om hur du brukar spendera din söndag.

Text: Extern skribent

Föregående artikelForskning i Zanzibar väcker hoppet om att utrota malaria
Nästa artikelHvor viktig det er å spise sunt for en pokerspiller?
TV Hälsa
TV Hälsa är en svenskägd hälsotidning som publicerar artiklar om hälsa, medicin, kostråd, träning och livsstil.

Lämna ett svar