Hur vacker blir du av skönhetsbehandlingar?

423
Skönhetsbehandlingar. Foto: Eloise Ambursley.
Skönhetsbehandlingar. Foto: Eloise Ambursley. Licens: Unsplash.com (free use)

En ansiktsbehandling ger inte bara renare hy. Den ger också en viktig stund av avkoppling och upplevelsen av att unna sig något. Den skönhet som betraktaren uppfattar behöver inte vara perfekt hy som är utan rynkor och veck. Så är det sällan. Det är när skönheten som finns inuti syns som glädje, vänskap och omtanke som vi ser äkta skönhet.

Den inre skönheten kan absolut få sig en kick av skönhetsbehandlingar. Hur vacker blir du inuti av ansiktsbehandlingen? Det är förstås otroligt subjektivt. Men om du upplever att behandlingen gör dig glad och ger mer energi så händer det något.

Slätare hy ser yngre ut

Skönhetsbehandlingar beskrivs ofta som en jakt på ungdom. I vår kultur så är det vackert att se ung ut. Rynkor och veck behöver inte vara sådant som får en person att upplevas som mindre vacker. Men tvärtom så håller de flesta med om att slät hy utan veck upplevs som finare.

Med skönhetsbehandlingar så kan du släta ut och få bort det som stör dig i ditt utseende. Då blir du vackrare för dig själv och kanske också för andra. Det finns studier som har visat att vi upplever symmetriska ansikten som vackrare.

Om du blir av med en rodnad på högra sidan av ansiktet så uppnår du bättre symmetri. Du får ett utseende som upplevs som behagligare att se på, men är det därför som du ska få regelbundna ansiktsbehandlingar?

Mer än önskan att se bra ut

Det går inte att sticka under stolen med att fillers, botox och enklare ansiktsbehandlingar är till för att göra dig vackrare och det finns kliniker som kan hjälpa dig. Men samtidigt så är skönhetsbehandlingar mer än en önskan att se bra ut. Om du lider av torr hy i ansiktet så kan det ju till och med vara smärtsamt.

Att få en smidig hy som inte spricker och kliar är att få välmående. Du behöver inte lida av en hudsjukdom för att uppleva problem med din hy. En duktig hudterapeut kan ge dig stor hjälp med klassiska behandlingar såväl som med nya moderna metoder.

Välmående är också något som reflekteras i ditt ansikte som skönhet. När du mår bra så är du närmre spontana leenden. Du upplevs då som attraktivare och kanske också som vackrare.

Skönhetsbehandlingar för själen

Det går inte att behaga alla. Det är klart att du kan få skönhetsbehandlingar som förskönar din hy och som gör att du ser vacker ut. Men viktigast av allt är hur du mår inuti.

Skönhetsbehandlingar som ger dig ro och glädje är också behandlingar för din själ. De kan leda till den där skönheten som kommer inifrån och som aldrig försvinner oavsett vad som händer med dina rynkor!

Extern skribent

Föregående artikelAtt hålla din häst maskfri
Nästa artikelÖsterrike först med att vilja totalförbjuda glyfosat
TV Hälsa
TV Hälsa är en svenskägd hälsotidning som publicerar artiklar om hälsa, medicin, kostråd, träning och livsstil.

Lämna ett svar