South Dakota tar steg för att juridiskt stoppa påtryckningar för vacciner

469

VACCINER. En domstol i South Dakota (USA) förväntas att inom några dagar klubba igenom en lagändring som stärker människors rättigheter att välja vårdform och att ingen skola ska kunna påtvinga elever vaccinationer för att de ska kunna bli studenter. Ben Swann har intervjuat Mya Olson ordförande i organisationen South Dakotans For Informed Consent.

Lagförslaget gör gällande att vård personal som försöker påtvinga vacciner på någon annan kan anklagas för att ha begått en lagöverträdelse. Skrivelsen tvingar även skolvården att informera elever och föräldrar om riskerna med vacciner. Bördan flyttas från föräldrar och elever som under normala omständigheter och av egen kraft tvingas att ta reda på riskerna.

Detta betyder att vacciner åläggs med samma kvalitetskrav som alla andra läkemedel i USA inför ”slutkund”.

Bill (text extract): Informed Consent needed for Vaccination i South Dakota. Feb 2020.
Lagförslag (utdrag): ”Informed Consent”, South Dakota, februari 2020.

Bakom arbetet att stärka människors rättigheter i våren finns organisationen Healthchoice.org som arbetar med frågor som berör mental och fysisk hälsa, samt orättvisor inom vården.

Mya Olson säger att människor runt om i världen nu vaknar upp och återerövrar sina hälsorättigheter och sin vårdfrihet. Det sker genom att folk utbildar sig själva och därmed ställs krav på myndigheterna.

Text: Torbjörn Sassersson | Bild: Ben Swann och Mya Olson, 16 Feb 2020. Foto: TruthInMedia.com

Relaterat

Föregående artikelMediciner ofta orsak till äldres fallolyckor
Nästa artikelDina hälsoproblem kan bero på inomhusklimatet
Torbjörn Sassersson
Torbjörn Sassersson är ursprungligen naturvetare med en fil kand med inriktning mot hälso- och miljöskydd. Han utbildade sig därefter inom publishing och journalistik. Torbjörn har arbetat på flera tidningar sedan 1995. Torbjörn Sassersson på Vetapedia.se.

1 kommentar

Lämna ett svar