Är sportsbetting bättre på datorn eller mobilen?

72
Sport betting. Foto: William Iven. Licens: Unsplash.com
Sport betting. Foto: William Iven. Licens: Unsplash.com

UNDERHÅLLNING. Vi befinner oss i en unik era när det kommer till sportsbetting på nätet. Ny teknologi möjliggör att betting i realtid har blivit säkrare, lättare och roligare. Samtidigt har antalet alternativ ökat markant, vilket ibland kan kännas överväldigande för de okunniga.

Så vad är egentligen det bästa sättet att betta online? Det är lätt att fastna i detaljerna; att intensivt analysera vilket lag som kommer vinna, eller exakt hur matchen kommer gå. Ibland är det bäst att ta ett steg tillbaka och ställa en mer fundamental fråga: Hur ska jag betta? Genom att förstå när, var och hur du bettar, så kan du göra ett mer informerat beslut om vilken sida som är bäst att använda.

Frågan vi förhoppningsvis kommer kunna besvara i denna artikel är huruvida det är bättre att betta med mobilen eller datorn. Vi går igenom några för- och nackdelar och lägger fram några alternativ.

Är sportsbetting bäst på en dator?

För några årtionden sedan hade själva idén att bara kunna sätta igång en dator och direkt börja betta varit helt otrolig. Under den senaste tiden har betting blivit enklare och mer effektivt, vilket fått spelformen att bli allt mer populär. Om du har lust för lite sportsbetting så erbjuder 888sport betting ett bra utbud.

I princip alla har en laptop eller en dator hemma, vilket ger företagen större incitament att utveckla hemsidor som riktar sig mot dessa. Uppkopplingen till internet är dessutom snabbare och säkrare än vad den är på mobilen. Kombinera detta med att de flesta hemsidor som erbjuder sportsbetting är gjorda för datorn, just eftersom datorn funnits där så pass länge, så har du redan en ganska bra anledning att spela på datorn istället. Det kanske inte direkt kommer som någon jättestor överraskning att hemsidor på mobilen fungerar värre än på datorn.

Den absolut största fördelen som datorer har är den ökade skärmstorleken. Oavsett om det handlar om att navigera från en sida till en annan, eller analysera olika bettingmöjligheter, så hjälper en större skärm dig att snabbare fatta beslut med precision.

Sportsbetting är ju dessutom en väldigt informationstung aktivitet, som kräver att du hela tiden håller dig uppdaterad med de senaste nyheterna inom sport.

Det är dessutom vanligt att folk spenderar mycket av sin vardag framför datorn, så vanan hjälper dem att mer bekvämt navigera sig omkring. Att kunna skriva snabbt för att söka är också någonting som är viktigt, då många beslut är tidsbetingade.

Med allt detta sagt så är det ju inte direkt många som väljer att packa ihop datorn och ta med den till gymmet. När det kommer till rörlighet så har mobilanvändaren fördelen.

Framtiden för sportsbetting på mobiler

Sportsbetting på mobilen har haft en fantastisk utveckling under den senaste tiden. Det är sällan man vill vara helt bunden till en och samma plats, någonting som datorer tvingar en att vara. Med mobiler kan man spela exakt var som helst.

Teknologin blir också ständigt bättre. Det är inte en överdrift att säga att prestandan snart är ikapp stationära datorer och laptops. Det begränsade skärmutrymmet och skrivhastigheten är dock ingenting man kommer undan. Rörligheten du får är dock guld värt, och att kunna spela var som helst gör det lättare att ta vara på potentiella chanser som uppkommer när man minst anar det. Du kan inte direkt springa hem från jobbet för att lägga ett bett, men du kan ta en kort paus utan att väcka misstanke.

Det har också blivit allt vanligare att ta med sig mobilen för att betta på plats. Om du till exempel ska gå på en fotbollsmatch kan det vara roligt att lägga betts i realtid medans matchen pågår.

Även på sportbarer kan du se en och annan sportsbettare sitta med mobilen. Det är ett bra sätt att göra allting lite mer socialt.

Nackdelar med att betta på mobilen

Självklart är mobilens skärm markant mindre än datorns. Detta i kombination med att det är touch-kontroll gör det svårare att klicka på saker och navigera. Många sidor är dock optimerade för just betting med mobilen, så gränssnittet har specialanpassats för att vara lätt att använda under den senaste tiden. Detta varierar dock. Vissa är bättre än andra, men de flesta erbjuder någon form av specialanpassat gränssnitt för mobilanvändare. Sidorna går dock alltid att använda på datorn.

Om du planerar att använda dig av andra funktioner på hemsidan, så kan det bli svårt med mobilen. Vissa casinospel kräver nedladdning av applikationer som inte är kompatibla med mobilen.

Nyare telefoner erbjuder ju både större skärmar och bättre säkerhet, och utvecklingen går snabbt framåt. Mobilupplevelsen förbättras konstant. Genom att använda en dator kan du dock vara säker på att du får den allra bästa upplevelsen som kan erbjudas just nu. Om det inte finns något annat val dock, eller om du är ute på fot, så är mobilen en värdig kompromiss som möjliggör spelande utanför hemmet.

Välj en hemsida som passar sättet du gillar att spela på

Att välja rätt hemsida handlar helt enkelt om personlig preferens. De flesta hemsidor erbjuder idag både mobilversion och datorversion, vilket onekligen är det bästa alternativet. Då kan du ta vara på fördelarna från båda plattformar och den ständigt utvecklande teknologin som är applicerbar på båda.

Du vill säkert också ta en titt på de bonusar och erbjudanden som hemsidan har. Vissa hemsidor har applikationer som kräver nedladdning istället, men detta är ovanligt då Google Play och App Store har strikta regelverk när det kommer till detta.

Slutsats – mobilen eller datorn?

Du kan förvänta dig att sportsbetting på både datorn och mobilen är enkelt, säkert och erbjuder ungefär samma upplevelse. Skillnaderna uppstår i nyanserna. Med en större skärm kan du se mer, och med ett tangentbord och mus kan du lättare navigera. Med mobilen kan du vara precis var som helst och ändå betta. Det handlar helt enkelt om vad som är viktigast för dig som spelare. Som sagt så erbjuder de flesta hemsidor både mobil- och datorversion, så med största sannolikhet kommer du kunna ta vara på alla fördelar av dagens teknologi.

Extern skribent

Föregående artikelHitta bästa laptop för ditt hem och dina behov
Nästa artikelEtt socialt hälsosamt liv ger dig fler vänner
TV Hälsa publicerar ibland artiklar från externa skribenter på tema såsom: underhållning, privatekonomi och livsstil.

Lämna ett svar