Stärk hälsan men utan att träna…

643
Stärk hälsan! Foto: Stokpic. Licens: Pixabay.com
Foto: Stokpic.com. Licens: Pixabay.com

Kanske har du många eller bara en del, men vi har dem allihop, det vill säga dåliga vanor. Det kan i princip handla om nästan vad som helst som man gör eller inte gör, men som i slutändan påverkar din hälsa.

Genom att väga upp med bra aktiviteter, vanor och saker kanske de dåliga vanorna inte blir lika dåliga, men hur ska du då göra för att få en frisk, sund och hälsosam kropp om du exempelvis inte tycker om att… Här är svaren.

Stärk hälsan men utgå från dig själv

Promenader ska vara ett av de bästa recepten på en bra hälsa och det stämmer nog ganska bra. För det är just promenader som gör att vi kan stärka vår kondition på ett relativt enkelt sätt. Promenader behöver givetvis inte alltid vara som en powerwalk i rusande fart, även om det är att föredra för hälsans skull. En promenad kan också fungera bra i ett långsammare tempo om du är en person som hellre föredrar det.

Promenader är alltså ett bra tips på vägen för att bli hälsosammare och det kommer fler såsom magic wand vibrator, cykling, klitoris vibrator och god hälsosam kost. En del av dessa tittar vi lite närmare på i just denna artikeln. Du ska självklart alltid utgå från dina preferenser och vad som känns bäst för dig.

Stärk hälsan genom att trampa på

En av de saker som vi ska ta och titta lite närmare på är cykling. Det är en bra aktivitet för dig som kanske inte är den allra största anhängare nav promenader. Cyklingen går lite fortare och det ger lite andra möjligheter. Det är enkelt att packa ner en liten matsäck och ge sig ut på äventyr men en cykel.

Välj själv tempo och svårighetsgrad

Om du hellre vill cykla i lugnt tempo på en landsväg, hoppa av cykeln och slänga dig i rapsfältet kan du självklart göra det. Om du å andra sidan föredrar att kämpa lite hårdare uppe på järnhästen så kan du välja en cykelväg där det finns lite backar. Det är ett enkelt med hälsosamt val och det är, när allt kommer omkring, kanske inte precis något som du tänker på. Men att välja cykelvägen med backar kan i slutändan vara ett hälsosammare val – eftersom du då får lite träning från cykelturen.

Kosten spelar roll

Självfallet är det inte bara den aktiva delen då vi rör oss som spelar roll för hur vi mår och hur vår kropp ser ut. Givetvis spelar också maten och kosthållningen en avgörande roll för vårt välbefinnande. Se därför till att få i dig välbalanserad och nyttig mat.

Extern skribent

Föregående artikelAnsvarsfullt casinospelande för att hindra spelmissbruk
Nästa artikelUtan tvekan – Kost påverkar hjärnan!
TV Hälsa
TV Hälsa är en svenskägd hälsotidning som publicerar artiklar om hälsa, medicin, kostråd, träning och livsstil.

Lämna ett svar