Vinner Sverige sitt 12:e VM-guld i hockey 2021?

117
Bild: Hockey. Foto: Yifei Chen. Licens: Unsplash.com
Bild: Hockey. Foto: Yifei Chen. Licens: Unsplash.com

SPORT. Vilket lag tar VM-guld i hockey 2021? Ett hektiskt spelschema väntar för Sverige och där du med hockey-VM TV-tider heller inte riskerar att missa någon av Sveriges matcher hemma i TV-soffan.

Det svenska SHL-slutspelet är i full gång och där det i skrivande stund snart är dags att inleda semifinalspelet. Växjö, Rögle och Örebro krossade sina respektive motståndare i kvartsfinalspelet och tog sig alla vidare till semifinal efter 4–0 i vunna matcher. Norrlandsmötet Luleå-Skellefteå står för tillfället 3–2 i matcher till Luleå och där det kommer att bli hårt ända in i mål om vilka av dessa som också tar sig vidare till semifinal.

I år så har också SHL-slutspelet nästan fått stå i skuggan av vad som faktiskt sker i det negativa kvalet till att få stanna kvar i SHL. Anledningen till detta är såklart att det är de klassiska lagen Brynäs och Hv71 som möts i detta så ångestfyllda kval och där så otroligt mycket står på spel. De 13-faldiga svenska mästarna Brynäs IF och ett av Sveriges populäraste lag gör upp med de 5-faldiga svenska mästarna Hv71 i bäst av 7 matcher om vilka som får behålla sin plats i SHL.

I hockeyallsvenskan så är det också klart att Timrå-Björklöven kommer att göra upp i bäst av 7 matcher om vilka som tar steget upp i SHL till kommande säsong.

SHL-slutspelet och kvalspelet hinner sedan knappt avslutas innan det är dags för den årliga hockeyfesten, VM i ishockey. Efter mångt och mycket så är det klart att VM enbart kommer att spelas i Lettland 23:e maj till och med 6:e juni.

VM-guld i hockey 2021

Sverige kommer såklart som vanligt att vara en av huvudfavoriterna till att vinna VM-guld i hockey och skulle så ske så skulle detta innebära Sveriges 12:e VM-guld i hockey någonsin. Det skulle i sådana fall dessutom innebära det 4:e VM-guldet på 9 år (VM spelades inte 2020 på grund av coronapandemin). Utöver detta så har Sverige även 19 silver och 17 brons, ett helt fantastiskt facit av ett av våra absolut folkkäraste landslag, Tre Kronor.

Missa inte någon av Sveriges matcher

I Sveriges grupp så har även Ryssland, Danmark, Belarus, Schweiz, Tjeckien, Storbritannien och Slovakien lottats in. Nedsläpp i Sveriges första match i turneringen är mot Danmark 22 maj kl. 11:15.

Finalen spelas som sagt på vår svenska nationaldag den 6:e juni och vad passar då inte bättre än att få slå två flugor i en smäll med att dels fira nationaldagen samtidigt som vi även höjer VM-bucklan för 12:e gången?

Extern skribent

Relaterat

Föregående artikelStudie: Ftalater leder till minskad fertilitet och krympande organ hos unga pojkar
Nästa artikelTips för att få en bra dejt – detta bör du tänka på!
Skribent
TV Hälsa publicerar ibland artiklar från externa skribenter på tema såsom: underhållning, privatekonomi och livsstil.

Lämna ett svar