Tips för att få en bra dejt – detta bör du tänka på!

149
Tips för att få en bra dejt.
Tips för att få en bra dejt.

Tips för att få en bra dejt på både första, andra, tredje eller helt enkelt vilket nummer i ordningen som helst kan du läsa om i denna artikel. Man ska anstränga sig men självklart vara sig själv. Man behöver komma med idéer och hitta på roliga saker men ändå ska det kännas avslappnat. Så hur gör man för att få till en bra, avslappnad dejt?

Först och främst handlar det kanske om att vara ute efter samma saker. Söker du en partner att dela livet med? En kärleksrelation där förälskelsen slår gnistor? Eller letar du egentligen mer efter en knullkompis? Det gäller att fundera på det från allra första början. Om du söker efter någon form av gratis sexkontakt så är det helt fel att gå på dejt. Då ska du söka dig till andra sidor. Men om du är ute efter en partner så finns det några knep.

Tips för att få en bra dejt – använd gemensamma kontakter

Det svåraste är kanske att träffa någon som man faktiskt har någonting gemensamt med. Hur hittar man samtalsämnen att prata om? Hur får man upp en stämning? Hur finner man någon med samma intressen som en själv, eller åtminstone någon som är intresserad av att höra på ens egna intressen?

Ofta finns den personen redan i ens yttre umgängeskrets bland bekanta eller bekantas bekanta. Ett tips för att få en bra dejt kan därför vara att försöka vara öppen bland dina bekanta. Leta där du står. Det är inte alltid så att man behöver ge sig ut på krogen eller dejtingapp. Utan personen kanske finns i din närhet. Och oftast blir det en ännu avslappnad dejt om man har lite gemensamma kontakter sedan tidigare.

Balansera att öppna upp dig och visa intresse

Det värsta som finns är ju när man går på dejt med någon som enbart pratar om sig själv. Som inte visare något som helst intresse för den andra personen. Samtidigt är det verkligen inte kul att gå på dejt med någon som inte vågar prata överhuvudtaget. Som lämnar över allt det sociala ansvaret till den andra parten och enbart väntar in. Det gäller att balansera mellan att prata, öppna upp sig och att faktiskt visa genuint intresse i den andra personen.

Samtal kommer inte alltid av sig självt

Att skapa ett bra flöde i samtalet på en dejt är faktiskt inte någonting som kommer helt av sig självt. Några gånger så behöver det hjälp på traven. Det kan det få både genom att man kanske tänkt ut grejer man vill prata om redan innan. Samtalsämnen man kan tänka sig att både du och den andra kan vara intresserad av. Eller genom att hitta på en aktivitet som skapar samtal. Se en film, sjung karaoke eller bara gå på museum.

Extern skribent

Relaterat

Föregående artikelVinner Sverige sitt 12:e VM-guld i hockey 2021?
Nästa artikelTarmpolyper i familjen kan öka risken för tjock- och ändtarmscancer
Skribent
TV Hälsa publicerar ibland artiklar från externa skribenter på tema såsom: underhållning, privatekonomi och livsstil.

Lämna ett svar