Torbjörn Sassersson redaktör för TV Hälsa

Torbjörn Sassersson - Foto: Anna Böhlmark
Torbjörn Sassersson – Foto: Anna Böhlmark, Pelican Media

Torbjörn Sassersson har arbetat inom media sedan 1995 då han var anställd inom branschen för bioenergi. Han var då webbutvecklare för en portal och skribent inom miljöområdet. Åren innan (1992-1994) arbetade han med miljöanpassning för företag och biologiska dykundersökningar i Östersjön.

Torbjörn Sassersson startade tillsammans med några kollegor nättidningen Smartahem.com 1999 och året därpå B2B-tidningen Smart News Online som båda handlade om det smarta hemmet. Tidningarna sponsrades av företag som Skanska, Vattenfall och Ericsson.

Åren 2002-2009 drev han en nättidning om människans inre kapacitet, Soul Travel Magazine och Torbjörn förekom i TV-sofforna som debattör.

2008-2009 arbetade Sassersson som chefwebbredaktör på Danske Banks huvudkontor i Stockholm efter ett kort inhopp på ITT Corporation.

Torbjörn Sassersson startade 2011 NewsVoice som transformerats från en privat blogg till en nättidning med utgivningsbevis. Han byggde tillsammans med Anna Böhlmark upp TV-Hälsa under sommaren 2016 och den lanserades samma år på hösten. Anna fortsatte med att satsa på hälsoportalen och papperstidningen AlmaNova varpå Torbjörn tog över som tillförordnad redaktör på TV Hälsa sommaren 2017.

Läs Torbjörn Sasserssons artiklar på TV Hälsa

Torbjörn Sassersson på Vetapedia.se