Tre tips för en trevlig helg hemma

132
Temabild: trevlig helg hemma. Foto: Jill Wellington. Licens: Pixabay.com
Temabild: trevlig helg hemma. Foto: Jill Wellington. Licens: Pixabay.com

UNDERHÅLLNING. Helg är för många av oss förknippat med ledighet, och för många innebär det också att man gärna går ut och roar sig. Att gå ut lite då och då är absolut inga fel, men man ska inte underskatta en trevlig helg hemma heller. Här kommer lite inspiration till dig som vill satsa på en mysig helg hemma.

Spel är alltid roligt

Att spela spel är något vi människor har gjort i tusentals år, vilket är ganska häftigt att tänka på. Vill du att någon annan sköter underhållningen i spelet kan du satsa på till exempel Powerball. Det går förvisso inte att delta i det ursprungliga lotteriet som svensk, eftersom dragningen i det sker i Amerika, och det är också endast de som är bosatta i USA som får lov att spela.

Det fina är att man i Sverige löst det genom att man som spelare får betta på utgången av spelet istället. Man fyller alltså i de siffror man tror kommer dras, precis på samma sätt som om man spelat i det faktiska lotteriet, och därefter är det bara att hålla tummarna och hoppas på tur.

Om du hellre spelar tillsammans med andra kan du samla ihop lite olika sällskapsspel och sedan kan ni spela er igenom dessa, ett i taget.

Ta hand om dig själv

I en jäktig vardag är det många av oss som glömmer bort att ta hand om oss själva. Detta är dock en väldigt viktig sak att göra, för kom ihåg att du ska hålla i många år till. Att ta hand om sig själv är något som kan göras på många olika sätt.

Det kan innefatta allt från hemmaspa till meditation eller träning – det beror kort och gott på vad som får en själv att må bra.

Ett hemmaspa är riktigt underskattat, trots att det är lätt att fixa i ordning. Dusch eller bad har de allra flesta tillgång till på ett eller annat vis, och om du adderar lite badskum, eteriska oljor och tända ljus till det hela så är du strax i hamn.

För den där sista touchen kan du lägga till något trevligt att lyssna på. Spotify är en riktig guldgruva för detta och här hittar du allt från poddar till harmonisk musik – och allt däremellan.

Läs en riktigt bra bok

Något annat som verkligen är underskattat är att läsa en riktigt bra bok. En sån där bok som tar en från pärm till pärm i en blinkning. Däremot är det för de flesta av oss alltför sällan vi tar oss tiden att faktiskt sätta oss ned för att njuta av en bok.

Det fina med en bok är att den kan ta dig med var som helst i världen och på vilka äventyr som helst, trots att du befinner dig hemma i vardagsrumssoffan hela tiden. Också den breda tillgången till böcker är en stor fördel.

De flesta av oss har av någon anledning alltid en oläst hög hemma, och har du ingen sådan finner du böcker på allt från närmaste bibliotek till matvaruaffär – och många gånger kan du också låna av en vän. För det där lilla extra myset när du läser, så glöm inte tilltugget.

Föregående artikelHär är de mest populära genrerna på Netflix i år
Nästa artikelAlzheimers-epidemin kan vara orsakad av bakterieinfektioner
Skribent
TV Hälsa publicerar ibland artiklar från externa skribenter på tema såsom: underhållning, privatekonomi och livsstil.