Förbättra din mentala hälsa genom att undvika dåliga lån

111
Undvika dåliga lån. Foto: Tumisu. Licens: Pixabay.com
Konsten att undvika dåliga lån. Foto: Tumisu. Licens: Pixabay.com

PRIVATEKONOMI. Ekonomisk och mental instabilitet är vanliga problem i dagens samhälle, och oftast går de hand i hand. I många fall förvärrar de två varandra, vilket i sin tur leder till en ond spiral som bara blir värre med tiden – om du inte gör något åt det! Tyvärr kan det vara lättare sagt än gjort. Lär dig mer hur du kan förbättra din mentala hälsa genom att undvika dåliga lån. 

Det har aldrig varit viktigare att ta itu med frågor som berör ekonomi och mental hälsa. Här är vad vi vet om detta och vad du kan göra för att ta itu med det med hjälp av lån:

Få ordning på din personliga ekonomi

För vissa människor är normen att vara stabil. De är framgångsrika, glada och lyckligt medvetna om hur pass bra de har de i sin bekväma position. För resten av oss är total kaos statusen.

Psykiska hälsoproblem kan förvärra finansiella problem. Många med psykiska hälsoproblem kanske har svårare för att veta hur de ska spara och spenderar på så sätt mer pengar, eller kanske ignorerar räkningar helt och hållet. I slutändan står du där utan pengar till att betala månadshyran. Genom att få ordning på sin personliga ekonomi så får man i resultat också ordning på sin personliga hälsa.

Har man behov av ett extra tillskott i sin privatekonomi kan det underlätta med ett lån genom LoanScouter. Denna tjänst erbjuder jämförelser av olika långivare, för att du som kund ska kunna hitta det lån med den billigaste räntan och schystaste villkor och på så sätt kan undvika dåliga lån.

Ta ett lån om det underlättar vardagen, men undvik dåliga lån

Om du är orolig för hur du ska få vägar att mötas, hur du ska reglera din kreditkortsskuld eller under värre omständigheter kunna mata din familj, så är det troligt att ditt psyke tar skada. Alla vill känna att de kan försörja sin familj, och alla som upplevt ekonomisk osäkerhet vet att denna typ av stress kan utlösa ångest, panikattacker och depression.

Om du har mer skulder än du kan betala eller inte vet hur du ska kunna mata din familj från månad till månad kommer det att påverka din hälsa. Därför kan ett lån ses om ett hjälpmedel som kan hjälpa dig att få det bättre i det långa loppet. Men det  är också viktigt att du tar ett lån ansvarsfullt, och undersöker fördelar och nackdelar noggrant. Lägg ned tid på att hitta ett lån som passar dig och din personliga ekonomi bäst.

För att förstå vad ett bra respektive dåligt lån är det viktigt att du håller koll på lånens ÅOP, alltså de samlade kostnaderna per år under lånets löptid. Det är nödvändigt att ha en översikt över hur höga räntor och avgifter lånen har, så att du kan räkna ut om lånet gynnar dig eller snarare sätter dig i värre skuld.

Prioritera dig själv och din hälsa genom att undvika dåliga lån

Det är viktigt att ta hänsyn till den stora bilden, och inte bara ta ett lån för att underlätta din vardag. Du bör även bygga upp vanor som hjälper dig att göra bättre ekonomiska val, vilket i sin tur kommer leda till bättre hälsa. Utan dessa goda, övergripande vanor, så kommer det vara svårt för dig att leva ett liv där du känner dig trygg och säker.

Att gå omkring med ångest och stress påverkar dig negativt i det långa loppet. Se över vilka möjligheter du har, och om det kräver ett lån så kan det vara värt det för din hälsas skull. Men kom ihåg att det är viktigt att låna ansvarsfullt, annars kan situationen bli värre än vad den är.

Extern skribent

Relaterat

  • Läs mer om ekonomi på TV-Hälsa
Föregående artikelProteinintolerans kan orsaka autismliknande symptom
Nästa artikelCBD olja för husdjur – fungerar det verkligen?
Skribent
TV Hälsa publicerar ibland artiklar från externa skribenter på tema såsom: underhållning, privatekonomi och livsstil.

Lämna ett svar