Svamparnas medicinska egenskaper

Läkaren och svampentusiasten Geir Flatabø samtalar med Jerry Angelini och Paul Stamets om svamparnas medicinska egenskaper

4690
Paul Stamets, Jerry Angelini och Geir Flatabø. Foto: Arnt-Olav Enger, TV Helse Norge
Paul Stamets, Jerry Angelini och Geir Flatabø. Foto: Arnt-Olav Enger, TV Helse Norge

MEDICINSK SVAMP. Svampar får allt mer uppmärksamhet när det gäller de fantastiska egenskaper de har visat sig ha vid en mängd olika behandlingsformer. Diabetes, hjärt-kärlsjukdomar och cancer har i kombination med behandling med svampar och västerländsk medicin, gett goda resultat, enligt Jerry Angelini, kunskapsdirektör vid Host Defense i USA.

Text: Arnt-Olav Enger, ”Soppens medisinske egenskaper” | Översättning:Madeleine Lidman | Redigering: Torbjörn Sassersson

Annons från Medhelse.no
Annons från Medhelse.no

Läkaren och svampentusiasten Geir Flatabø satte sig ner med Jerry Angelini och Paul Stamets för att prata om svampars egenskaper. I det första avsnittet samtalade de om svampars förhållanden i naturen. Den här gången är temat svampars medicinska egenskaper. Samtalen handlar om Chaga (Sprängticka), Lejonmanen (Igelkottstaggsvamp) och den Turkosa svansen (Sidenticka). Se video nedan.

Jerry Angelini nämner att vi inte nödvändigtvis behöver vara oroliga för att tarmfloran innehåller Candida albicans, som ofta diskuteras som en skadlig mikrosvamp. Angelini menar att svampen är en naturlig del av tarmens ekosystem.

Om du vill veta mer om svamparnas egenskaper kan du använda sökmotorn på Mushroomreferences.com, för att få användbar och vetenskaplig information om svampar. Besök gärna även Host Defense.

Text: Arnt-Olav Enger

Föregående artikelKarolinska: Smartare kirurgiska instrument under utveckling
Nästa artikelLäkartidningen: Läkemedelsboken borta om ett år
Arnt-Olav Enger
Arnt-Olav Enger är en frilansande videojournalist, reporter, filmproducent och fotograf. Han har en utbildning från University of Teesside och bor för närvarande Telemarken i Norge. Han är innehållsproducent för TV Helse Norge.

Lämna ett svar