Arnold Schwarzenegger (72) visar vad han har i kylskåpet och hur han gymmar

2278

Skådespelaren och den forne guvernören i Kalifornien Arnold Schwarzenegger visar upp vad han har i kylskåpet och hur han som 72-åring tränar på gymet. Hans milkshakes kan innehålla råa ägg med skal och tysk schnaps. På gymet tar han det lugnare nu än förr, men han tränar varje dag. Inga fler repetitioner med övervikter är bäst efter en hjärtoperation.

I kylskåpet hos Schwarzenegger

När han var ung slarvade han med kosten, men på äldre dar är han mycket mer noggrann. Han äter havregrynsgröt och mycket grönsaker. Han undviker kött, animaliska proteiner eftersom det brukade finnas en missuppfattning om att köttprodukter var det enda sättet att bli stor och stark, säger Schwarzenegger. Nu mår han mycket bättre.

Schwarzenegger verkar vara både strikt och liberal i sina kostval. Han säger att han ibland lagar biffar åt sina vänner, tar en energidryck eller dricker juice, beroende på vad han känner för. Ibland skojar han med intervjuaren. Han säger att han ibland spetsar sin proteindrink med tysk schnaps eller mexikansk Tequila och förr i tiden kallades han för avfallskvarnen eftersom han kunde äta vad som helst.

Arnold Schwarzenegger. Foto: MensHealth.com
Arnold Schwarzenegger. Foto: MensHealth.com

”I was always called the garbage disposal because I was never sick and tired of anything. In a matter of fact I would go to restaurants and I would say to people, make me an omelette and they say, well what do you want in the omelette? I said everything that it’s in the kitchen sink or anything that you can find on the kitchen floor. Just scrape it up and put it in there and I will love it. And that is exactly what they did.”

Arnold säger att han hatar komjölk istället föredrar han mandelmjölk. Han tog tidigt i karriären bort socker och vitt bröd. Han tar kosttillskott som multivitaminer och proteiner, men betonar att bra mat är viktigast.

Arnolds protein-shake

Mandelmjölk
Surkörsbärsjuice (för ömma muskler och skellett)
1 Banan
1 rått ägg med skal
Schnaps eller Tequila (ibland)

Arnold Schwarzenegger på gymet

Arnold är medlem på Gold’s Gym i Venice Beach i Los Angeles. Han går upp mellan klockan 07:00-07:45 och börjar med en cykeltur på 45 minuter. Han tränat varje dag på gymet. Ofta tränar han även på kvällarna och i sitt hemmagym.

Hans läkare har rekommenderat Arnold att inte träna för tungt efter en hjärtoperation. Istället tränar han idag med mer moderata vikter och istället fler repetitioner. Han säger att tre träningspass per vecka är ett minimum för att nå framgång.

Efter en lång framgångsrik karriär som prisbelönad muskelbyggare investerar han idag mer tid på att inspirera de yngre generationerna av kroppsbyggare, personer som kommit en bit på vägen.

Text: Torbjörn Sassersson, ”Hva har Arnold Schwarzenegger (72) i kjøleskapet?” | Video och foto: Men’s Health, som också finns på Youtube

Relaterat

Arnold Schwarzenegger i London. Privat foto från Instagram
Arnold Schwarzenegger i London. Privat foto från Instagram
Föregående artikelLingon är bra för matsmältning och hjälper mot förkylning och urinvägsinfektion
Nästa artikelDärför bör äldre träna istället för att ta det lugnt

7 Kommentarer

 1. Arnold mår bättre nu, säger han. Om detta kommer sig av att han har slutat äta kött, så avviker han från mängden, enligt vetenskapliga studier som visar att köttätare är friskare både fysiskt och mentalt än vegetarianer:

  https://journals.plos.org/plosone/article/file?id=10.1371/journal.pone.0088278&type=printable

  https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0165032716323916?via%3Dihub

  Naturligt kött är nyttigt.

  Arnold hatar mjölk, men vetenskapliga studier har visat att de som dricker opastöriserad mjölk från naturligt uppfödda och hållna djur är friskare än de som inte gör det:

  http://mnhlrp.org/images/RawMilkStudy.pdf

  http://static1.squarespace.com/static/522a1e61e4b09616ca67a851/t/545bcbb7e4b05cff714e040e/1415302071341/Dr.+Loss+study+of+Childs+immunity+and+raw+milk.pdf

  Naturlig mjölk är nyttig.

 2. Förmodligen finns det betydligt fler vetenskapliga studier som påvisar nytta med vegetarisk kost än animalisk kost. TV Hälsa fokuserar mycket på att lyfta nyttan med grön mat och medicinska örter och svampar. Samma medicinska nyttor verkar inte vara lika enkel att finna inom djurriket.

  Många ingredienser i vegetarisk mat har positiva medicinska effekter på kroppen. Vegetarisk kost är ofta medicin.

  Animalisk kost verkar vara bra för tex viktnedgång eftersom den är kolhydratfri/fattig.

  Vegetarisk mat som är kolhydratfattig eller innehåller modesta/låga halter av kolhydrater ger också viktnedgång och är antiinfektorisk/antiinflammatorisk.

 3. Hej Per, har du någonsin hört talas om att lite av något kan vara bra men mycket av detsamma gör det sämre för hälsan? Har du någonsin funderat över att vi som medvetna konsumenter kan bidra positivt genom att äta mindre kött för att undvika att fler skogar huggs ner för att odla foder till köttätarna?Många väljer att prioritera en kost rik på grönsaker därför att de blir friska av det. Som jag, som hade cancer och la om kosten totalt. Det hjälpte mig fantastiskt och tillsammans med andra åtgärder blev jag frisk och förblir så 20 år senare. Glöm inte helhetsbilden och läs på bättre om hur grönsaker och mindre kött gör oss friska.

  • Hej Kerstin.

   Du måste ha tolkat in saker i min kommentar som inte finns där.

   Jag skrev inte att man skall äta mer kött än vad som är nyttigt.

   Medvetna konsumenter kan bidra positivt genom att äta mindre monokulturodlade vegetabilier och mer naturligt kött från gräsuppfödda djur, så kan man undvika att fler skogar huggs ner för att man vill odla foder till människorna?

   Många väljer att prioritera en kost rik på grönsaker och naturligt kött eftersom de blir friska av det.

   Det var glädjande att du blev fri från din cancer efter att ha lagt om kosten. Många blir friska av att börja äta kött och andra animalier i tillräcklig mängd.

   Helhetsbilden är att naturligt kött och naturligt odlade grönsaker tillsammans ger omnivoren människan vad hon behöver för att må bra och inte drabbas av bristsjukdomar. Det verkar som om du tror att man inte kan äta mycket grönsaker och samtidigt tillfredsställa sin kropps behov av animalier.

 4. Märkligt att Arnold ”undviker kött, animaliska proteiner eftersom det brukade finnas en missuppfattning om att köttprodukter var det enda sättet att bli stor och stark”, hade han inga bättre bevekelsegrunder för det beslutet.

 5. T Sassersson red. 22 oktober, 2019 at 01:07

  Vegetabilier är såklart väldigt nyttiga för människan, men detsamma gäller animalier, till exempel naturligt kött. Där finns essentiella näringsämnen i form av fett, aminosyror, vitaminer och mineraler av hög kvalitet och biotillgänglighet, särskilt om man tar vara på och använder inte bara muskulaturen, utan också skelett och inälvor.

  Den viktnedgång som oftast blir följden av en återgång/övergång till en animalieinnehållande blandkost, där man prioriterar kolhydratfattiga grönsaker framför de med hög kolhydratladdning, är sekundär. Dess höga innehåll av olika näringsämnen som människan behöver för att utvecklas enligt sin blueprint är det primära.

  Människan är omnivor, därför behöver vi äta både animalier och vegetabilier. Vegetarianer drabbas förr eller senare av olika näringsbrister.

  Kött av hög kvalitet är inte inflammatorisk, snarare motsatsen.

  Jag tror att propagandan för vegetarianism/veganism kommer sig dels av vinstintressen hos den del av livsmedelsindustrin som tjänar extremt mycket pengar på miljöskadligt mono-kulturodlade grödor som säd, soja och majs, dels av önsketänkande hos godhjärtade men näringsmässigt aningslösa människor som inte vill döda djur.

Lämna ett svar